ARATÓ GERGELY

Full text search

ARATÓ GERGELY
ARATÓ GERGELY (MSZP): Tisztelt Elnök Úr! Én egyetlen módosító javaslatra szeretném felhívni a figyelmet, ez pedig Bakonyi Tibor képviselő úr módosító javaslata. Talán nem kétpercest kellett volna nyomnom, mert ez alkalommal nem Pósán képviselő úrra kívánok reagálni, de úgy látszik, e késői órában már nem a megfelelő gombot találtam el. De tulajdonképpen a két perc elég lesz számomra.
Ez a módosító indítvány arra vonatkozik, hogy az Országgyűlés a felsőoktatási törvény módosításával tegye lehetővé azt, hogy a Magyar Testnevelési Egyetem visszakaphassa önálló egyetemi létét, tehát ilyen módon mód legyen arra, hogy az egyetem újra önálló legyen. Őszintén szólva az ifjúsági és sportbizottság hosszasan foglalkozott a kérdéssel, és számunkra sem derült ki világosan az, hogy ennek az önállóságnak a jogi feltételei megvannak-e. Ezért aztán, miután itt történt egy sajnálatos hiba a nyilvántartásban, nem volt még módunkban pontosan megvizsgálni azt, hogy ez a javaslat egyáltalán megfelel-e a jelenlegi felsőoktatási törvénynek, azonban ezt a kérdést mindenképpen olyannak tartom, amellyel érdemes foglalkozni, amelyre érdemes alkalomadtán visszatérni, és érdemes megvizsgálnunk azt, hogy ezek a feltételek fennállnak-e.
Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť