ARATÓ GERGELY

Full text search

ARATÓ GERGELY
ARATÓ GERGELY (MSZP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Hadd kezdjem először azzal, amit Tóth képviselő úr mondott, a megtévesztéssel. Amikor a második diplomámat szereztem, akkor én a Pécsi Janus Pannonius Tudományegyetemre jártam. Bizonyára önök is tudják, hogy Janus Pannonius maga is papi személy, sőt mi több, püspök volt, ennek ellenére mindenki tudta, hogy ez nem egy egyházi intézmény. Azt gondolom, képviselő úr, hogy az ön aggodalma, bár nem teljesen érthetetlen, de mégiscsak megalapozatlan, mert felsőoktatási intézménybe képzett, érettségizett vagy érettségi előtt álló fiatal emberek és hölgyek jelentkeznek, ennek következtében alig hiszem, hogy számukra annak eldöntése, hogy egy intézmény egyházi, alapítványi vagy állami, ez különösebben nagy gondot okozna.
Ami Pósán képviselő úr felvetését illeti: ezzel nehéz helyzetbe hoz minket, mert Tatai-Tóth képviselő úr mint előterjesztő meg én mint előterjesztő ebben, úgy látszik, rögtön nem értünk egyet, és nyilván előterjesztői véleményt egy írásos javaslatról majd közösen tudunk kialakítani - öten vagy hatan jegyezzük ezt a törvényjavaslatot. Tehát azt kérem a képviselő úrtól, ne várja, hogy mi itt most előre nyilatkozzunk valami olyanról, ami esetleg majd később megtörténik. Azt gondolom, ha a képviselő úr benyújtja a módosító indítványát, akkor erről majd nyilatkozni fognak az előterjesztők. Gyanítom, a kormány is így van vele, mert Szabados államtitkár úr a kormányt képviseli ugyan, de ebben a kérdésben nincs mandátuma, hiszen aligha tudott erről a kormány még állást foglalni, amit most itt ebben a vitában találtunk ki éjjel fél kettő körül. De ha a képviselő úr gondolja, akkor a miniszterelnök úrnak írhatunk egy levelet, hogy hívjon össze egy kormányülést és alakíttasson ki erről álláspontot.
De ezt nem tartom nagyon reálisnak, azt gondolom, képviselő úr, az a praktikus, ha úgy gondolják, hogy akár a főiskola törvénybe iktatásának - most hadd fogalmazzak ilyen pontatlanul - megakadályozását is megéri ez a névvita, akkor nyújtsanak be erre módosító javaslatot, és ebben az esetben pedig majd mindenki ki fogja alakítani róla az álláspontját.
Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť