DR. PÓSÁN LÁSZLÓ

Full text search

DR. PÓSÁN LÁSZLÓ
DR. PÓSÁN LÁSZLÓ (Fidesz): Köszönöm, elnök úr. Az 1. és a 3. ajánlási ponthoz szeretnék hozzászólni. A bizottsági ülésen már jeleztem, szeretném még egyszer megismételni.
Az 1. ajánlási pontban szereplő módosító javaslatunk gyakorlatilag nyelvhelyességi, ha úgy tetszik, kicsit stilisztikai természetű. Egész egyszerűen a gondolatjel beiktatása az adott szövegkörnyezetbe teljesen felesleges. Habár azt már megszoktuk, hogy a bizottsági szavazásokon a magyar helyesírást mindig a kormánytöbbség átírja, mégis azt gondolom, talán helyes lenne ahhoz tartani magunkat.
A 3. pontban a módosító javaslat kifejezetten értelmezés szempontjából fontos, ugyanis nem a szakképesítésnek van ideje, hanem a szakképzésnek, és a szakképzés ad szakképesítést, tehát ez egész egyszerűen helyesbíti a hibás mondatfűzést és szóhasználatot. Úgyhogy tisztelettel kérem képviselőtársaimat, hogy ezen nagy horderejű és nagy súlyú módosító javaslatokat támogatni méltóztassanak.
Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť