DR. PÓSÁN LÁSZLÓ

Full text search

DR. PÓSÁN LÁSZLÓ
DR. PÓSÁN LÁSZLÓ (Fidesz): Köszönöm, elnök úr. Pontosan azért, mert a felsőoktatási törvény még egyáltalán nem került a Ház elé, nincsen elfogadva, és ahogyan a képviselő úr mondotta, ez egy ideiglenes szabályozás kíván lenni, ebből adódnak a félelmeink, ugyanis a következő kérdésekre nem kaptunk választ.
A most ily módon a rendeleti felhatalmazás alapján elinduló képzésekhez fogják-e igazítani akkor majd a törvényt, avagy mi van akkor, ha a törvény - tételezzük fel - ettől eltérő logikát fog követni? Nem tudom, hogy ilyen esetben mi lesz a már beindult képzésekkel, hogyan fogják azt kezelni.
Van egy másik nagyobb probléma, ami miatt a kísérleti jelleg fontosságát hangsúlyozni szeretném, és ami miatt a módosító javaslatokban szintén szerepel, hogy az országban azért legyen limitálva az, hogy hol indítható be, hogy legyen valamiféle tapasztalatunk. Nevezetesen: mi az átjárhatóság az újonnan beindult képzéseknél, az újonnan induló eltérő szerkezetű képzéseknél és a jelenleg érvényes szerkezetű képzések között? Mert a hallgatói mobilitás e tekintetben sem zárható ki, oda-vissza alapon érdemes lenne ezzel kapcsolatban is többet tudni, de erre vonatkozóan sem tudunk semmit.
Tehát átgondolatlan, előkészítetlen a szabályozás ügye, és azt gondolom, ebből a szempontból maga a beterjesztés is elhibázott.
Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť