SZABADOS TAMÁS

Full text search

SZABADOS TAMÁS
SZABADOS TAMÁS oktatási minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen, elnök úr. Lezsák Sándor képviselőtársam felszólalására reagálnék röviden. Beszélgettünk erről már képviselő úrral. Önnek igaza is lehet, képviselő úr, én ezt most nem tudom eldönteni. Egy viszont tény: a kormány, az oktatási kormányzat nincs abban a helyzetben, hogy egy felsőoktatási intézmény nevét megváltoztassa. A névválasztást az adott főiskola vagy egyetem tanácsa dönti el többségi szavazással. Ők ezt választották, ebbe nincs a kormánynak beleszólása. Ha úgy gondolja, képviselő úr, hogy ebben változtatást akar elérni, akkor ezt csak a helyi erőkkel, Kalocsa város képviselő-testületével, illetve talán még ővelük sem, hanem a főiskolai tanáccsal lehet megbeszélni.
Úgy gondolom, hogy az a módosító javaslat, ami erre irányul, nem állja ki Házszabályt, házszabályellenes, hiszen olyanra irányul, amire nem lehet módosító indítványt beadni. Tehát gyakorlatilag az, hogy parlamenti képviselők mit gondolnak egy egyetem vagy főiskola nevéről, egy dolog. Gondolom, Pósán képviselő úr, aki egy egyetemnek az oktatója, meg tud abban erősíteni, hogy ha történetesen, ne adj isten, az az ötlete támadna egy képviselőnek, hogy a Kossuth Lajos Tudományegyetemet (Dr. Pósán László: Már nincs; Debreceni Egyetem.) vagy a Debreceni Egyetemet… Ha például ez előfordult volna, erre nem lett volna joga egyetlenegy parlamenti képviselőnek sem. Így, bármennyire is jó szándékot feltételezek képviselő úrról, illetve Tóth István képviselő úrról, ez a módosító indítvány házszabályellenes.
(1.10)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť