TATAI-TÓTH ANDRÁS

Full text search

TATAI-TÓTH ANDRÁS
TATAI-TÓTH ANDRÁS (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! A következőt szeretném a Pósán úr által felvetett problémára elmondani. A hatályos felsőoktatási törvény a 129. §-ában felhatalmazza az oktatási minisztert, hogy a törvény 84., 86. §-ában leírt szerkezettől eltérő képzést engedélyezzen a felsőoktatási intézmény kezdeményezésére. Tehát van egy érvényes szabályozás, amely szerint a megfelelő eljárást végigkövetve ma is mód van a törvényben rögzített szerkezettől eltérő képzés folytatására.
A beterjesztett törvényjavaslat azt a kiegészítést tartalmazza csupán, hogy a kormány rendeletalkotással szabályozza ezt a folyamatot. Tehát továbbra is a felsőoktatási intézmény kezdeményezése alapján, az oktatási miniszter hozzájárulásával térhetnek el a törvényben rögzített képzéstől 2006. szeptember 1-jéig a felsőoktatási intézmények, csak az oktatási miniszternek meg kell vizsgálnia, hogy betartotta-e a kezdeményező intézmény a kormányhatározatot.
(0.50)
Tehát itt szó nincs annak az akkreditációs eljárásnak a felülírásáról, amelyet a hatályos törvény tartalmaz. A beterjesztett törvénymódosítás nem érinti azokat az eljárásokat, amelyeket meglehetősen precízen tartalmaz a hatályos felsőoktatási törvény.
Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť