TÓTH ISTVÁN

Full text search

TÓTH ISTVÁN
TÓTH ISTVÁN (Fidesz): Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Ház! Valóban, egy felsőfokú intézménynek az alapításakor az alapítóknak különös joga van akkor, hogyha kellő körültekintéssel járnak el, és ezt az egyeztetést kellő időben folytatják le. Ez az egész névválasztás természetesen nem kellő időben lett lefolytatva, hanem egyeztetés nélkül került akkreditálásra ez a főiskola.
Valamint helyi közösségről nagyon nehéz beszélni, mert az önkormányzat nem vállalta föl, csak 40 százalékban, és a közhasznú társaság többi tagja pedig magánszemély, akik nem is kalocsaiak. Tehát hadd mondjam azt, hogy ha az önkormányzat nem vállalja magára nézvést az 51 százaléknyi felelősséget, akkor ilyen vonatkozásban talán más kérdőjelek is fölvetődnek. De ez legyen az ő sajátságos - hogy is mondjam - viszonyuk, illetve a finanszírozásnak és a felelősségnek egyéb terhe.
De még egyszer, ezzel a névválasztással kapcsolatban a megtévesztést szeretném felemlíteni, azt a megtévesztést, amely Tomori Pál egyházi személyiségén keresztül az iskola egyházi jellegét vonná maga után. Bármennyire is tetszik ez, vagy nem tetszik ez, mégiscsak ez van, mint ahogy Pázmány Péter vagy pedig Károli Gáspár egyértelműen utal az iskola hovatartozására, a diákok felé üzenete van, a szülők felé üzenete van. És ezt a szokásjogot talán még célszerű betartani, nem azért, mert itt valaki a főiskola alapítóinak a jogát elvonná, hanem egész egyszerűen azért, mert a liberalizmus ilyen mértékű térnyerése (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) teljesen értelmetlen.
Köszönöm szépen, elnök úr.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť