TÓTH ISTVÁN

Full text search

TÓTH ISTVÁN
TÓTH ISTVÁN (Fidesz): Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Igazán rövid vitánknak, azt hiszem, az ön felszólalása nem meggyőző része, ugyanis ismételten hangsúlyozni szeretném, hogy nem kalocsai személyek választották ezt a nevet, az önkormányzat kimondottan úgy mentegetőzött, hogy ő csak 40 százalékban a tulajdonos, ő nem is mondta ezt a nevet, a magánszemélyek kitalálták, hát vigyék. Ezért én azt mondom, hogy természetesen működjön főiskola Kalocsán, ha Tomori Pál névvel befogadja a minisztérium, működjön Tomori Pál névvel, de azt hiszem, hogy megyebeli, helyi képviselőként mindenképpen szükséges volt ezt a parlamentben szóvá tenni, legfőképp azért, mert Tomori Pálnak egyéb munkásságáról viszonylag kevés ismeretünk van, és csak és kizárólag érseki, hadvezetési munkájáról van tudomásunk. Mindegy, hogy az öt perc volt vagy öt év, akkor is ez íródott be a történelembe, és nem az íródott be, hogy Tomori Pál, mondjuk, Romániában vagy akkor Havasalföldön vezetett seregeket, hanem egész egyszerűen érseki hadvezérként vonult be.
A lényeg mégiscsak az, hogy nem kalocsai személyek választották a nevet, hanem Kalocsára megpróbálják ráhúzni, mint szamárra a fület. Természetesen, amennyiben az előterjesztők befogadják, marad, és viszik tovább. De a megtévesztés, az, amit említettem, erre ön nem reagált, államtitkár úr, mert a megtévesztés hosszú távon károkat okoz.
Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť