ARATÓ GERGELY

Full text search

ARATÓ GERGELY
ARATÓ GERGELY (MSZP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Sisák képviselő úr azt állítja, hogy nincsen ingyenes étkeztetés, nincsen ingyenes tankönyv. Ezt talán azzal tudnám jellemezni, amit Churchill úgy fogalmazott meg, hogy képviselőtársam hozzászólása és az igazság között sajnos nincsen köszönő viszony.
Azt gondolom ugyanis, tisztelt képviselőtársaim, hogy nézzük talán a tényeket, ezek többet mondanak. Mi a helyzet? Az a helyzet, hogy 2003 szeptemberétől minden fogyatékos gyermeket nevelő családban és minden legalább háromgyermekes családban ingyen jutnak tankönyvhöz a gyermekek a közoktatásban. Az tény, hogy 2003. szeptember 1-jétől az 1-4. évfolyamon, 2004. szeptember 1-jétől az 1-8. évfolyamon és 2005. szeptember 1-jétől az 1-12. évfolyamon ingyenesen jutnak tankönyvhöz a rászoruló gyermekek. Ez 2003-ban 400 ezer, 2004-ben 600 ezer, 2005-ben pedig 750 ezer gyermeket jelent majd összességében.
Ingyenes étkeztetésben 100 ezer óvodáskorú gyermek részesül, és szintén ingyenes étkeztetést kapnak azok a bölcsődés gyermekek, akik rászorulnak.
Azt gondolom, képviselő úr, hogy talán érdemes lenne a tényeknél maradnunk, ha már ez a vitanap címe.
Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť