DR. ÁDER JÁNOS

Full text search

DR. ÁDER JÁNOS
DR. ÁDER JÁNOS (Fidesz): Hamarosan majd a frakcióvezető úr is meghallgathatja Répássy Róbert felszólalását (Kuncze Gábor: Izgatottan várom!), amelyben részletes beszélünk majd arról, hogy az önök kormánya idején hogyan és milyen módon kerülték meg és kerülték ki, játszották ki a közbeszerzés szabályait. Ennyit a közbeszerzésről. Szinte nincs olyan, közpénzt érintő döntése a kormánynak, ahol egyébként a közbeszerzésre vonatkozó szabályokat ne játszották volna ki, és gyanús tranzakciók ne lettek volna mögötte - ez az egyik.
A másik: a magas árak nem a Vegyépszer árai, hanem más beruházók árai. Azok a magas árak, amelyeket egyébként önök kifogásoltak korábban az Orbán-kormány idején, azok más beruházóktól származtak. És nyilván ön is tudja, hogy a Versenyhivatal éppen most vizsgálja az áraknak ezt a fajta kialakítását, ahol fölmerült az összejátszás gyanúja különböző autópálya-építő cégek között. Nyilván egyébként Demszky Gábortól vették a példát, mert egyébként a fővárosban is így csinálták (Keller László: Kaposvári elkerülő út…), nyilvánvalóan leülve, fehér asztal mellett állapodtak meg az árakban, és ezáltal lényegében egy árkartell jött létre, aminek következtében magasabb áron építik az autópálya-szakaszokat, aminek következtében ez sokkal többe kerül a magyar adófizetőknek, miként ez korábban az Orbán-kormány idején volt.
Az adófizetőket és az autópálya-használókat nem az érdekli, hogy közbeszerzéssel vagy közbeszerzés nélkül, hanem hogy megfelelő minőségben, megfelelő áron, határidőre elkészülnek-e az autópályák. És egyelőre a minőségről még nem tudunk nyilatkozni, hiszen önök még egyetlenegy új kilométer autópályát sem adtak át, újat nem, csak olyanokat, amelyeknek az építését az Orbán-kormány kezdte el, és az ár pedig úgy tűnik, hogy lényegesen magasabb, mint amit egyébként önök ellenzéki politikusként kifogásoltak. (Közbeszólás az MSZP soraiból.) Ez a tény.
Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki padsorokban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť