DR. ÁDER JÁNOS

Full text search

DR. ÁDER JÁNOS
DR. ÁDER JÁNOS (Fidesz): Pontatlan az emlékezete, kedves frakcióvezető úr, mert az önkormányzati kampányban valóban úgy volt, hogy Csillag István ott páváskodott egy kilométertábla előtt, jelezve, hogy egyébként majd olcsóbban fog építeni az állam, de ezek még csak ajánlatok voltak, aztán később ezt a pályázatot megsemmisítették, és a valódi ajánlatok, amelyeket már a cégek letettek az asztalra (Gaál Gyula: Jobbak voltak, mint a Vegyépszer árai! - Kuncze Gábor: Olcsóbb volt, mint egy évvel korábban a Vegyépszer…), azok bizony ennél sokkal drágábbak voltak. (Közbeszólások a kormánypárti padsorokból.) Akkor Csillag István nem találta meg azt a megfelelő kilométertáblát, amihez kiállhatott volna, jelezve egyébként, hogy mégiscsak drágábban építenek, mint korábban - ez az egyik.
A másik, hogy az M5-ös autópálya építésével, illetve az M5-ös autópálya üzemeltetésével kapcsolatban is azért érdemes már néhány szót váltanunk arról, hogy hogyan és milyen módon tudnak önök egyébként úgymond jó üzleteket kötni. Mert hát hogy is sikerült egyébként megoldani ezt a problémát, amit egyébként részben az Antall-kormány idézett elő (Közbeszólások a kormánypárti padsorokból.), részben pedig a Horn-kormány. A Fidesz-kormánynak ehhez semmi köze nem volt. (Közbeszólások a kormánypárti padsorokból: Nem tudták megoldani! - Kuncze Gábor: Először döntsük el, hogyan sikerült a Fidesznek megoldani!) De hogyan oldották meg? (Közbeszólások a kormánypárti padsorokból. - Közbeszólás a Fidesz soraiból: Maradjanak csendben! Üvöltő dervisek!) Elnök Úr! Ha jól értem, Kuncze Gábor is szeretne csatlakozni az üvöltő dervisek klubjához (Derültség.), nem tudom, hogy beveszik-e (Taps az ellenzéki padsorokban.), majd a felvételi lapot, a jelentkezési lapot nyilván postázzák a megszólítottak.
A következőt szeretném egyébként ezzel kapcsolatban mondani. Tény, tény, hiszen az érintettek nyilatkozták, és azóta senki nem cáfolta, hogy a Deutsche Bank és a TriGránit konzorciuma 150 milliárddal olcsóbb ajánlatot adott (Gaál Gyula: Ez megint nem igaz!) egyébként ennek az autópályának az üzemeltetésére, és önök mégis a drágább ajánlatot választották. (Domokos László: Úgy van!) 150 milliárd forintot vesznek ki az adófizetők zsebéből (Zaj, közbeszólások.) a következő esztendőkben a rossz koncessziós szerződés megkötése miatt. (Közbeszólások a kormánypárti padsorokból: Miről beszélsz?) Erről is kellene beszélni, frakcióvezető úr, mert azt autópálya-építéseket és az autópálya-használatot részben sajnos ez a döntés is elég jól fémjelzi.
Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki padsorokban. - Kuncze Gábor: Hát, kedves János, ez sem volt igaz. Egyszer lenne egy érvényes találatod!)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť