DR. FRAJNA IMRE

Full text search

DR. FRAJNA IMRE
DR. FRAJNA IMRE (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Azt gondolom, hogy ha valamelyik tárcának egyetlenegy ülésben az Alkotmánybíróság öt darab jogszabályhelyét helyezi egyszerre alkotmánysértés kapcsán hatályon kívül, ez egy olyan kirívó eset egyébként, ami nem fordult még elő a magyar demokrácia történetében, akkor nem az a helyes megoldás, ha megpróbál az ember a betegek érdekei mögé bújni, hanem megpróbál önkritikát gyakorolni. Különösen akkor egyébként, amikor a betegek terheinek csökkentésére vannak az alkotmányba beleférő módszerek is, például kezdjük rögtön az ez évvel, hogy ha az ember nem csökkenti le annyira a támogatásokat, hogy az infláció duplájával fizessenek többet a betegek, akkor valószínűleg nem kell meglepődnie, hogy durván emelkedtek a gyógyszerárak.
Másrészt, miután két évvel ezelőtt felrúgtak egy megállapodást a gyógyszergyártókkal, amit azóta sem próbáltak újrakötni, azt gondolom, arra kellene magyarázatot találni, hogy miért nem kötnek a gyártókkal egy ilyen hosszú távú megállapodást, ami garantálja a betegek számára folyamatosan az olcsó gyógyszereket, és miért az alkotmányosság kereteit durván feszegetve próbálnak a költségvetés résein lyukakat tömködni.
Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť