DR. GÓGL ÁRPÁD

Full text search

DR. GÓGL ÁRPÁD
DR. GÓGL ÁRPÁD (Fidesz): Elnök Úr! Képviselőtársaim! Az egészségügy egy nagyon göröngyös terület, csapdákkal van tele, s lehet hivatkozni és visszahivatkozni, tekintve, hogy 2000 júniusában magunk vezettünk be hatósági árat, de azt nem minősítették alkotmányellenesnek. (Dr. Katona Béla: Dehogynem! Most!) Ennek az oka az volt, hogy pontosan meghatároztuk azt, hogy mi a menetrend, és decemberben még volt módom aláírni azokat a megállapodásokat, amelyek lehetővé tettek volna egy kiszámítható ívet a gyógyszerár-támogatásban. 15 százalékkal lehet csökkenteni valamit akkor, ha előtte jól megemelem.
A másik, hogy ennek a változásnak nemcsak az 5 százalékos áfa volt az oka, hanem azok az átsorolások, amelyek az egyes betegeknél nem 5, 10, 15, hanem 100 százalékos növekményt is jelentettek.
Szeretnék még valamit elmondani. Kilátástalan a jelenlegi költségvetési keretek mellett a gyógyszerár tartása és a betegekre való átterhelés mérséklése, hiszen a Mai Világgazdaság - itt a folyosón minden képviselő felveheti - az 1. oldalán világosan mutatja, hogy mi ennek az oka. Az oka az, hogy a tavalyi évben a gyógyszerre fordított összeg tényszáma 251 milliárd forint (Dr. Vojnik Mária: És mennyi volt 2002-ben?), és az idei költségvetési elem pedig 239 milliárd forint. (Dr. Vojnik Mária: Mennyi volt 2002-ben, képviselő úr?) 239 milliárddal képtelenség kifizetni ezt a gyógyszerkincset! Erről szól a történet, és ezt elég nehéz lenne megmagyarázni. (Taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť