DR. VOJNIK MÁRIA

Full text search

DR. VOJNIK MÁRIA
DR. VOJNIK MÁRIA egészségügyi, szociális és családügyi minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Képviselő Úr! Az Alkotmánybíróság döntését mindannyiunknak kötelességünk gondosan tanulmányozni. Az Alkotmánybíróság nem azt a jogát vonta kétségbe… (Font Sándor: Akkor jó, ha nekikezdtek most már! - Zaj, közbeszólások.) Az Alkotmánybíróság nem azt a jogát vonta kétségbe a kormánynak, illetve a parlamentnek, hogy akár hatósági árat vezessen be, akár pedig csökkentse a támogatásokat; talán volt államtitkár úr is emlékszik rá, hogy az árbefagyasztással az önök kormánya is élt.
Az alkotmánybírósági beadványokra, amelyek 2000-ben keletkeztek, az Alkotmánybíróság 2004-ben, az általunk választott intézkedések kapcsán látta elérkezettnek az időt a döntés meghozatalára, azonban időt hagyott nekünk arra, hogy a kormány június 30-áig az általa megszabott feltételek közepette megalkossa azokat a jogszabályokat, hogy a betegek terhei ne növekedjenek. (Babák Mihály: De mégis növekedtek!) A képviselő urat nem kérem arra, hogy legyen udvariasabb, csak arra kérem, hogy figyeljen, ugyanis összesen annyi történt, hogy abban döntöttünk, hogy a lakossági terhek ne növekedjenek, amelyek egyébként nem azon alapultak, amit most a képviselő úr mondott, hanem azért, mert az adott gyógyszerkincs rendkívüli mértékben megnövekedett, mert az 5 százalékos áfa bevezetésére sajnos az önök idejében nem kértek derogációt. Ezért tehát vannak elfogadható elemek ebben az áremelkedésben, és vannak tűrhetetlenek.
A lakosság számára tűrhetetlen áremelkedések miatt ma 15 százalékkal kevesebbet kell fizetni a patikában a gyógyszerért, mint eddig. Ezért nekünk abban kellene és talán még együttműködni is, hogy ezek a gyógyszerárak ne emelkedjenek, miközben a kassza - ahogy az előbb is mondtam - mintegy (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) 80 százalékkal már növekedett. Mindannyiunk közös pénzéről van tehát szó.
Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť