ELNÖK (Mandur László)

Full text search

ELNÖK (Mandur László)
ELNÖK (Mandur László): Tisztelt Országgyűlés! A Házszabályban előírt szükséges számú aláírás csatolásával Áder János, a Fidesz frakcióvezetője, “Kormánypropaganda és valóság, a Medgyessy-kormány két éve a számok tükrében” címmel politikai vita megtartását kezdeményezte. A politikai vita kezdeményezésére irányuló indítványokat V/10165. számon kapták kézhez.
Engedjék meg, hogy ismertessem a vita menetét. Elsőként a kormány képviselőinek nyilatkozatára kerül sor, összesen 45 perces időtartamban. Ezt követően az egyes képviselőcsoportok vezérszónokainak felszólalására kerül sor 20-20 percben, majd a további képviselői felszólalások következnek a frakciók rendelkezésére álló időkeretben. Az üléstermi információs táblán az érdeklődők folyamatosan figyelemmel kísérhetik, hogy az egyes frakciók mennyi időt használtak fel a rendelkezésre álló keretből. Végül a kormány képviselői 15 percben válaszolnak a vitában elhangzottakra.
Tisztelt Országgyűlés! Engedjék meg, hogy emlékeztessem önöket a Házszabály egyes rendelkezéseire, amelyek az időkeretes vita szabályait tartalmazzák. A vita közben felszólaló kormánytag beszédideje a kormánypárti képviselők idejébe fog beszámítani. Vita közben a kétperces felszólalásokat - a személyes érintettségre történő reagálás kivételével - be kell számítani az időkeretbe. Az ügyrendi felszólalásokat nem kell az időkeretbe beszámítani.
Tisztelt Országgyűlés! Az időkeret felhasználását időmérő szoftveren rögzítjük. Kérem a jegyzőket, hogy folyamatosan kísérjék figyelemmel a felhasznált időkeret számítógépes rögzítését.
Tisztelt Országgyűlés! Most a kormány nyilatkozatára kerül sor, összesen 45 perces időtartamban. Medgyessy Péter miniszterelnök úr tart vitaindítót, majd a kormány tagjai szólnak a további időkeretnek a terhére.
Most pedig megadom a szót Medgyessy Péter miniszterelnök úrnak. Parancsoljon, öné a szó, miniszterelnök úr.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť