FONT SÁNDOR

Full text search

FONT SÁNDOR
FONT SÁNDOR (MDF): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Ha valaki Szanyi Tibor reklámpropaganda-beszámolóját hallotta, akkor azt hiszi, hogy Magyarország ma problémamentes, virágzó mezőgazdaságot tudhat maga mögött.
(13.40)
Az a valóság, hogy mostanság ezekbe a propagandaüzenetekbe hal bele a magyar mezőgazdaság, ugyanis teljes az ágazati válság. Ma szinte nincs olyan területe, ahol ne szenvednének valamilyen válságjellel. A szárnyasok, a víziszárnyasok területén gyakorlatilag a Hajdú-BÉT lebukásával megállt az élet, a sertésválság 2003-ban tartós volt, a tejről pedig ne is beszéljünk, hiszen ott már az öngyilkosság is megtörtént azoknál a gazdálkodóknál, akiknek a nepperek lenyúlták a tejkvótáit, és a minisztérium szerint állítólag ez a szabályos, és ezek után mindvégig így lesz. (Dr. Szanyi Tibor: Sokkal jobb volt a Torgyánnál. - Derültség az MSZP padsoraiban.)
Sajnálatos módon nem Finnországgal kellett volna összehasonlítani, államtitkár úr, Magyarország mezőgazdaságát, mert akkor jobban tette volna, ha egyenesen Grönlandéval hasonlítja össze. Én inkább a franciákéval merném, akikkel ugyanazon termékeket termeljük, kivéve a mediterrán termékeket. Nos, Franciaországban a gazdálkodók 92 ezer forint/hektáros földalapú támogatáshoz jutnak, a magyar gazdálkodók egy része majd 19 ezerhez, a másik része 36 ezerhez. Ez a megkülönböztetés hét évig fog megmaradni, ebbe hal majd bele a magyar gazdálkodó. Ekkor be fog következhetni az államtitkár úr által is megjósolt 500 ezer mezőgazdasági vesztes.
Mindent megtettek azért, hogy ez megtörténjen, hiszen ezt a kormányt, ezt a mezőgazdasági felső vezetést a tsz- és az agrárkamarai lobbi irányítja, egy tsz-alapú tőkés nagybirtokrendszer kiépítésén fáradoznak gőzerővel. Ez itt a probléma. (Taps az ellenzék padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť