FONT SÁNDOR

Full text search

FONT SÁNDOR
FONT SÁNDOR (MDF): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Azt hiszem, hogy visszaemlékezve a kormány eddigi munkájára, nyugodtan mondhatjuk, hogy ez az a kormány, amely nem tud és nem fog tudni menekülni a brókerbotrány következményeitől.
Ez az a kormány, amely hihetetlen módon 800 kilométer autópálya építését ígérte, és gyakorlatilag még semmit sem tett, az előző kormány által kezdeményezett és elindított autópályákat tudta eddig csak átadni.
Ez az a kormány, amely a gázáremelésről azt mondta, hogy nem lesz: “...hányszor mondjam még, nem lesz gázáremelés”. És milyen meglepő - az előbb említett adatok alapján is még egyet szeretnék hozzátenni -: a MOL-nak mintegy 150 százalékos a nyeresége, épp a múlt héten hozták nyilvánosságra, amelynek döntő mértéke a gázárból, annak a növekedéséből adódott.
Ez az a kormány tehát, amely mélypontra süllyesztette a gazdaság teljesítőképességét; ez az a kormány, amely hozzájárult a munkanélküliség most elkezdődött növekedéséhez. (Közbeszólások az MSZP soraiból.)
Ez az a kormány, a Medgyessy-kormány - igen, az -, amely eladósította az országot a felvett nemzetközi hitelekkel; és ez az a kormány, a Medgyessy-kormány, amely most elszabadította az inflációt; és ez az a kormány, amely kiszolgálja a multinacionális cégeket, és válsághelyzetbe sodorja a magyar kis- és középvállalkozásokat; és ez az a kormány, igen, amely Medgyessy Péter és baráti körének, azaz a bankoknak és a bankároknak adott át minden hatalmat gyakorlatilag, és őket tette a gazdaság urává.
Ez az a kormány, amely tönkretette a magyar mezőgazdaságot, és a középméretű családi gazdálkodások helyett egy téesz alapú tőkés nagybirtokrendszer kiépítésén fáradozik. A lényeg, hogy azt a termőföldet kell megszerezni az MSZP-s baráti körök tagjainak, az újkori bankároknak, akik hat-nyolcszoros áron, azaz 600-800 százalékos haszonnal (Közbeszólás az MSZP soraiból: Mi van a tizenkét állami gazdasággal?) fogják rövid időn belül eladni a kisemmizett magyar földtulajdonosoktól megvett földet. (Közbeszólás az MSZP soraiból: Simicska!)
Ez az a kormány, amelyiknek rövidesen távozni kell.
Köszönöm figyelmüket. (Taps az ellenzéki padsorokban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť