KELLER LÁSZLÓ

Full text search

KELLER LÁSZLÓ
KELLER LÁSZLÓ (MSZP): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Répássy képviselő úr néhány hozzászólással ezt megelőzően a közélet tisztaságával foglalkozott. Meg kell hogy mondjam, hogy azért hallgattam örömmel a hozzászólását, mert bizonyságát adta annak, hogy ez a kormány valóban nagyobb átláthatóságot, nagyobb nyilvánosságot és nagyobb ellenőrzöttséget biztosított a közpénzek felhasználása terén, hiszen ha megragadunk a 2002-es kormányváltási szinten, akkor valószínűleg Répássy képviselő számára még mindig ismeretlen lenne az a fogalom, hogy közérdekű adat, hiszen ez négy éven keresztül, az előző kormányzat idején nem egy szokásos kifejezés volt, és bizony bajban lett volna a lista összeállítása során, hiszen nem fért volna hozzá a közérdekű adatokhoz.
Mit tettünk a közélet tisztasága tekintetében? Nagyon sok dolgot. Az üvegzsebtörvényt beterjesztette a kormány és megalkotta az Országgyűlés; kétperces időkeretben nincs arra lehetőség, de Répássy képviselő úr nagyon jól tudja, hogy a közpénzek felhasználása területén milyen forradalmian új előrelépés volt az üvegzsebtörvény megalkotása. (Közbeszólások az ellenzéki padsorokból.) Az államháztartás pénzügyi ellenőrzési rendszerét teljes mértékben átalakítottuk, és ez lehetővé teszi a közpénzek sokkal nagyobb ellenőrzöttségét. Új közbeszerzési törvényt alkottunk; és a korrupcióellenes tevékenység során, engedje meg, képviselő úr, hogy visszautaljak 2003 júniusára, amikor Brüsszelben az Európai Bizottság és az ENSZ Kábítószer-ellenőrzési és Bűnmegelőzési Hivatal előtt bemutatásra került a magyar korrupcióellenes nemzeti akcióterv, a szervezett bűnözés elleni európai fórum keretén belül. Nem mi mondjuk, az ENSZ adta ki a sajtóközleményt, amely így szólt, képviselő úr: “A globális korrupcióellenes program kísérleti projektjeként kidolgozott magyar korrupcióellenes stratégia modellként fog szolgálni a többi európai uniós tagország részére, beleértve a közép-kelet-európai régió újonnan csatlakozó országait is.” Mások minősítik kedvezőbben az országot, mint ahogy ön teszi. (Egy hang a Fidesz soraiból: Nem az országot minősítették, Laci!) Arra szeretném kérni önt, hogy ehhez a minősítéshez térjen vissza ön is.
Köszönöm szépen, elnök úr. (Taps a kormánypártok padsoraiban. - Közbeszólások a Fidesz soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť