KUNCZE GÁBOR

Full text search

KUNCZE GÁBOR
KUNCZE GÁBOR (SZDSZ): Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! A minőség vizsgálat kérdése, majd bizonyára lesz vele valami. Ami viszont a Vegyépszert illeti, nem tudom (Dr. Áder János felé:), ön tudja-e, hogy ez minek a rövidítése, vegyi műveket építő és szerelő vállalat, ami autópálya-építőként úgy jött létre, hogy önök vele szerződtek, majd utána 40 százalék előleget adtak neki, amiből megcsinálta a maga gépesítését. Olyan áron szerződtek vele, aminek a következtében egy rendkívül stabil vállalat jöhetett létre. Ön is azt mondta, hogy ez alatt a kormány alatt nyert a Vegyépszer. Úgy van, kedves frakcióvezető úr, nyert, mert versenyben kellett indulnia, közbeszerzési eljárás keretében. Cserébe mondjon nekem ön is egy közbeszerzési eljárást a teljes elmúlt négyéves időszakból, vagy mondjon valakit, akivel versenyeznie kellett a Vegyépszernek azért, hogy ezeket a munkákat elvállalja.
Ami pedig az árat jelenti, hát a Vegyépszer az egyik alkalommal - mint ahogy ezt ön is említette -, sőt most már kettővel is, nyert. Vagyis azon az áron, amilyen áron ő ott elindult, és akkor éppen az ő ára volt a legjobb, ami meg persze… (Domokos László: És drágább!) De most akkor hogy is van a Vegyépszer áraival? Tehát a drágább árral nyert az olcsóbbakkal szemben? Vagy mit állít a kedves képviselő úr? (Domokos László: Azt, hogy drágább lett, mint amennyibe került volna.)
Szóval, azt gondolom, a helyes az, ha nem teremtünk olyan rendszereket, mint amilyeneket az önök kormánya idején teremtettek, amikor is mindenfajta verseny nélkül lehetett szerződni, és később ezek az árak váltak igazodási ponttá. Zárójelben jegyzem meg, hogy autópályaárakat elég nehéz összehasonlítani, mert az egyiken sok híd van, meg sok leágazás, a másik meg sík terepen indul. De ez most mintegy. Akkor fogadjuk meg, hogy a jövőre nézve itt is megpróbálunk tiszta viszonyokat teremteni a verseny feltételeinek és szellemének megfelelően.
Köszönöm a figyelmet. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť