BÉKI GABRIELLA

Full text search

BÉKI GABRIELLA
BÉKI GABRIELLA (SZDSZ): Köszönöm, elnök úr. Répássy Róbert képviselő úr szavai késztettek arra, hogy gombot nyomjak. Ugyanis az ő beszédéből is kicsit azt éreztem, amit tapasztaltam a bizottsági ülések során, ahol ellenzéki képviselők kritikát fogalmaztak meg, hogy mindent kérnek számon ezen a kis törvényen, pedig az az országgyűlési határozat, amelyik egy éve született meg, nagyon sokféle javaslatot fogalmazott meg, és ezek közül a javaslatok közül ez egy kicsi szeletét kezeli ennek a hatalmas nagy problémának, ami rettentően komplex. Nem többet tűzött ki célul, mint hogy a távol tartás intézményét próbálja meg törvényben szabályozni. Ez sem csodaszer. Én magam, amikor támogatom, nem úgy állok hozzá, hogy ha ezt a törvényt meghozza majd a parlament, akkor nagyságrenddel fog javulni a helyzet, minden megoldódik. Nem. Ez egy kis szeletet próbál meg korrekt módon szabályozni.
Amiért szót kértem, az az azzal kapcsolatos vita közöttünk, hogy szükség van-e az ideiglenes döntésre, az ideiglenes távoltartásra. Ha abból indulunk ki, hogy van egy krízishelyzet, egy kritikus helyzet, amikor sürgősen be kell avatkozni, akkor fontos, hogy legyen felhatalmazás arra, hogy ez megtörténhessen. Szerintem is kockázatos túl nagy jogosítványt a rendőrség kezébe adni, éppen ezért az igazi vitakérdés, hogy hány napra szól az a rendőrség intézkedés. Én magam is zavarban vagyok, mert a civil szervezetek éppen azt követelik egyfajta érvelésen keresztül, hogy ez legyen hosszabb. Azzal érvelnek, hogy Ausztriában például 7 nappal indítottak, de semmi perc alatt kiderült, hogy ez is kevés, és fölemelték 10-re. Ez a szabályozás pedig most kompromisszumnak az 5-öt írja le, de megfontolandó a rövidítése, pontosan azért, mert a rendőrség hozza meg ezt a döntést, és több idő kell ahhoz, hogy a bírósági folyamat is keresztülmenjen. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.)
Köszönöm, elnök úr, talán majd még folytatom.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť