BÉKI GABRIELLA

Full text search

BÉKI GABRIELLA
BÉKI GABRIELLA (SZDSZ): Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Biztos vagyok benne, hogy ezen a szofisztikus vitán nem tudunk túljutni, miközben szerintem az álláspontok azért annyira távol nincsenek. Mi is erősíteni szeretnénk a családokat, csak szembenézünk az élettel, és látjuk, hogy van olyan család, amelyik betölti a szó pozitív értelmében a funkcióját, és más családban pedig előfordul az erőszak - attól még az is család.
(Az elnöki széket Harrach Péter, az Országgyűlés alelnöke foglalja el.)
De nem erről akartam beszélni, hanem arról, hogy Mátrai Márta kinyitott egy vitát, ami szerintem, ha belemennénk, akkor közöttünk egy többórás vitává fajulhatna a reklám kapcsán. Én ámulok, amikor hallom tőle, hogy a szülők többsége, a társadalom többsége nevében tudja a saját véleményét kijelenteni. Az a reklám figyelemfelkeltő reklám, nagyon sok embernek tetszik, köztük nekem is. Énbennem nincsenek olyan félelmek, hogy egy valóban egészséges családban gerjeszthet rossz folyamatokat, de egy olyan családban, ahol probléma van, lehet, hogy ad egy pici segítséget, hogy felszínre tudjanak jönni ezek a problémák.
És szeretném, hogyha a vita menete visszakanyarodna magához a törvénytervezethez, a törvényjavaslathoz; én fölidézném azt a kijelentést, ami szerintem a közös nevező, és ebbe az irányba kellene haladnunk. Répássy Róbert maga említette a saját hozzászólásában, hogy fenntartásokkal bár, de végül is el tudná fogadni ezt a törvényjavaslatot. Ebben az fejeződik ki, hogy módosító indítványokra készül - mi magunk is csináltunk ilyeneket. Számomra az lenne a megnyugtató, hogyha tényleg egy kiérleltebb törvénnyé tudnánk csiszolni most, a parlamenti szakaszban.
Köszönöm a figyelmet. (Gusztos Péter tapsol.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť