DR. VOJNIK MÁRIA

Full text search

DR. VOJNIK MÁRIA
DR. VOJNIK MÁRIA egészségügyi, szociális és családügyi minisztériumi államtitkár: Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Asszony! A fogyatékos személyt gondozó családok az elmúlt években egyre inkább a közfigyelem homlokterébe kerültek, és ezt én nagyon helyesnek gondolom. Ahhoz, hogy a családban maradhasson az ápolásra szoruló, halmozottan vagy súlyosan fogyatékos személy, kétféle módon is szükség van a támogatásra. Az egyik: a fogyatékosoknak nyújtott támogatás, legyen az pénzbeni vagy természetbeni támogatás; a másik pedig: az őt ápoló, gondozó család jövedelmének a kiegészítése, a kiesett munkajövedelem pótlása, és az a szociális szolgáltatórendszer, amely segítséget nyújt ebben az ápolásban és a gondozásban.
Az elsődleges cél, remélem, ebben egyetértünk, hogy e speciális élethelyzetben lévő családok számára a folyósított ellátás összege garanciát jelentsen az ellátással együtt járó feladatok elvégzéséhez. Ezzel az intézkedési kerettel, amit megszabtunk magunknak, arra szeretnénk választ találni, hogy az ápolási díj a jövőben egy tekintetbe essen a munkából származó jövedelemmel, úgy, ahogy azt a képviselő asszony is felvetette.
Terveink szerint a kormányzati ciklusban sor kerül a díj összegének az emelésére, ennek a differenciálására és a jogosultak körének újragondolására. Az ápolási díj a szociális ellátórendszer egyik eleme, amely azonban nem függetleníthető a támogatás egész rendszerétől, így a korrekciót csak az ellátórendszer korszerűsítésének keretébe ágyazottan vélem egyszerre megoldandónak és megoldhatónak. A program elkészítése a tárcánál folyamatban van, és kérem a képviselő asszony támogatását is ehhez.
Köszönöm szépen. (Taps a kormányzó pártok padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť