VARJU LÁSZLÓ

Full text search

VARJU LÁSZLÓ
VARJU LÁSZLÓ (MSZP): (A képviselő mikrofonja továbbra sem működik, hordozható mikrofont tesznek elé.) Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Az Európai Unión belüli élet elkezdődött. A Magyar Szocialista Párt mint a legnagyobb rendszerváltó párt számára… (Zaj, felzúdulás, derültség a Fidesz és az MDF soraiban.) e történelmi folyamat egyik alapvető célja az ország szerves bekapcsolódása a fejlett államok közösségébe. Ennek jelképes értékű lépése (Általános zaj. - Az elnök csenget.) csatlakozásunk az Európai Unióhoz.
Ugyancsak jelképes, hogy erre május 1-jén került sor, mely a szolidaritás, az együttműködés jelképe több mint száz éve. Európai uniós tagságunk (Folyamatos zaj. - Az elnök csenget.) és az ezzel járó fejlesztési források óriási esélyt jelentenek számunkra. A siker záloga jórészt a széles körű nemzeti egyetértés és együttműködés kialakulása, hatékony érvényesülése. Ahogy államtitkár úr jelezte, 2005 végére egy új Magyarország részletes elképzeléseiben kell széles körű megállapodásra jutnunk. Az Európai Unió illetékeseivel egyetértésre, itthon pedig nemzeti konszenzusra kell jutnunk az elkövetkezendő két évben, hiszen több kormányzati ciklust átölelő, nagy léptékű fejlesztési programokat kell sikerrel megvalósítanunk. E munka sikere napi közel 6 milliárd forintnyi többlet fejlesztési forrást biztosíthat az ország lakói, vállalkozások, önkormányzatok és civil szervezetek számára.
A második nemzeti fejlesztési terv sikerétől alapvetően függ, hogyan néz majd ki 2015 Magyarországa. Ezt a nagy nemzeti vállalkozást csak valódi párbeszéd és az alapvető hosszú távú célok kapcsán kialakult egyetértés alapozhatja meg és viheti sikerre.
A magyar baloldal számára alaptétel az, hogy a XXI. században csak az az ország lehet sikeres, amely bel- és külpolitikájában egyaránt képes és kész a párbeszédre és az együttműködésre.
(13.20)
Meggyőződésünk szerint e széles körű társadalmi párbeszéd ünnepélyes betetőzése kell hogy legyen a következő nemzeti fejlesztési terv kormány által most kezdeményezett parlamenti vitája és jóváhagyása. Magyarország politikai erőinek (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret lejártát.) korszakos felelőssége, hogy a részérdekek helyett...

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť