DEMETER ERVIN

Full text search

DEMETER ERVIN
DEMETER ERVIN (Fidesz): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Asszony! Miért nem akadályozta meg a rendőrség, hogy a bankbotrány főszereplője külföldre szökjön?
A kérdést az indokolja, hogy egyre több információ lát napvilágot a bankbotrány főszereplőjének, Kulcsár Attilának a külföldre szökéséről. A legújabb ilyen információ, hogy a Katonai Bíróság tárgyalásán ismertetésre került, és újabb fontos részleteket ismerhettünk meg. Mindenekelőtt emlékeztetőül, hogy miről is beszélünk. Arról a személyről beszélünk, annak a személynek a külföldre szökéséről beszélünk, aki a rendőrség gyanúja szerint közel 20 milliárd forintot elsikkasztott, ezt több cégen és bankon keresztül tisztára mosta, majd pedig máig ismeretlen személyekhez juttatta el. Ezt követően pedig külföldre szökött úgy, hogy a rendvédelmi szervek asszisztáltak ehhez. Pedig akkor már tudták, hiszen tudniuk kellett, hogy a nevezett személy alaposan gyanúsítható bűncselekmény elkövetésével, és azt is tudták, illetve tudniuk kellett, hogy külföldre akar szökni.
Erre az a lehallgatási jegyzőkönyv is bizonyságot ad, amit egy rendőrtiszttel a külföldre távozás előtti napon telefonon folytatott Kulcsár Attila, és ebben tájékoztatta, hogy külföldre fog menni. Nos, ezek a lehallgatási jegyzőkönyvek, amelyek a Szervezett Bűnözés Elleni Koordinációs Központ főigazgatójának tárgyalásán a nyilvánosság elé kerültek - immár megismerhettük egy tört részét annak, amit eddig a bizottság részére nem adtak át; ezek a lehallgatási jegyzőkönyvek - a külföldre szökés előtt 5-10 nappal történt eseményeket tartalmazzák, tisztelt miniszter asszony.
Éppen ezért az elmondottak alapján tisztelettel kérdezem öntől, hogy miért nem akadályozta meg a rendőrség, hogy a bankbotrány főszereplője külföldre távozzon, külföldre szökjön az igazságszolgáltatás elől. Várom megtisztelő válaszát. (Taps az MDF padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť