DR. LAMPERTH MÓNIKA

Full text search

DR. LAMPERTH MÓNIKA
DR. LAMPERTH MÓNIKA belügyminiszter: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! A rendőrség 2003. július 7-én rendelt el nyomozás a K&H Bank július 3-ai keltezésű, Kulcsár Attila ellen tett feljelentése alapján. Ezt követően több, ez ideig 20-at meghaladó számú feljelentés érkezett, köztük a Nemzetbiztonsági Hivatal 2003. július 7-ei keltezésű feljelentése. Ez utóbbi feljelentéshez csatolták a feljelentő által elrendelt telefonlehallgatás kisebbik részének az ekkor már nyílttá tett részét. Ezt írásos anyagba tették.
A Kereskedelmi és Hitelbank Equitiesnél történtek a nyomozást elrendelő rendőri szerv számára az előbb elmondottak szerint váltak ismertté. Az is tény, hogy a rendőrség 2003. június 19-étől feljelentéskiegészítést folytatott az úgynevezett Pannonplast-részvények felvásárlása ügyében, amely eljárás keretében a rendőrség 2003. június 23-án adatokat, információkat szerzett be az eljárás tárgyául szolgáló ügyre vonatkozóan. Ebben az eljárásban a nyomozást megtagadták.
Június 27-én kaptam tájékoztatást a rendőrségtől arról, hogy folyik információgyűjtés, adatfeldolgozás a Pannonplast-ügy kapcsán, amelyek később a bűncselekmény alapos gyanúját is alátámasztották.
Tisztelt Képviselő Úr! A nyomozó hatóságnak ekkor nem volt jogalapja Kulcsár Attila feltartóztatására. Jogállamban erre figyelemmel kell lenni. Kulcsár Attila konkrét, személyes felelőssége csak július 4-e után merült fel. A Fővárosi Főügyészség július 17-én a délutáni órákban nemzetközi elfogatóparancsot adott ki, és példátlanul rövid idő alatt, tíz órán belül a magyar rendőrség közreműködésével Ausztriában elfogták Kulcsár Attilát.
Köszönöm a figyelmet. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť