DR. KOVÁCS ÁRPÁD

Full text search

DR. KOVÁCS ÁRPÁD
DR. KOVÁCS ÁRPÁD, az Állami Számvevőszék elnöke: Tisztelt Országgyűlés! Nagyon rövid szeretnék lenni; nem hiszem, hogy tisztem lenne, hogy a magam részéről hosszabban válaszoljak.
Kollégáimmal együtt a szakmai felvetéseket, kérdéseket felírtuk, és amiket önök megjegyeztek, azokat meg fogjuk oldani. Mégis, hogy néhány mondatot mondjak, az indított erre, hogy olyan megtisztelő, elismerő szavakat hallottunk, amire, úgy érzem, illik néhány mondat erejéig reagálni.
Mindenekelőtt arra szeretnék hivatkozni, hogy az a gondolat, amit elmondtam, az országos munkaértekezletünkön is megjelent, ahol Mandur László úr, Farkas képviselő úr és mások is részt vettek az Országgyűlés képviselői közül. Akkor arról beszéltem, hogy Kosztolányi Dezső a zászló fogalmának a meghatározásakor arról írt, hogy a zászló valójában egy szövetrongy és egy bot, és mégis zászlóvá válik, mert azok számára, akiknek mond valamit, annak van értéke, értelme, jelentése.
Miért merem én ezt mondani itt, az Országgyűlésben? Mert mit jelent számunkra a jelentések vonatkozásában, mitől válik a papírhalomból és a betűhalmazból, ha úgy tetszik, a rongyból és a botból zászló, értéket hordozó jelentés? Meggyőződésem: azért, mert önök fontosnak tartanak bennünket, és igényt tartanak a munkánkra. Ebből adódóan azzal köszönöm meg a figyelmet, hogy munkánk értelme az önök akarata, a parlamenti demokrácia.
Köszönöm szépen. (Taps.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť