ELNÖK (dr. Szili Katalin)

Full text search

ELNÖK (dr. Szili Katalin)
ELNÖK (dr. Szili Katalin): Tisztelt Képviselőtársaim! Most Házszabálytól való eltérésről határozunk. Figyelemmel arra, hogy a házbizottság múlt heti ülésén nem született egyetértés, a Házszabálytól való eltérésre tett javaslatot az Országgyűlés elnöke terjesztette elő.
Ebben azt kezdeményezem, hogy az Országgyűlés a fegyveres és rendvédelmi szervekkel összefüggő egyes törvények módosításáról szóló T/12678. számú törvényjavaslat döntéshozatala során úgy térjen el a Házszabálytól, hogy a módosító javaslatokról történő szavazásra és a zárószavazásra - elfogadott módosító javaslat esetén is - még a mai napon kerüljön sor.
Tisztelt Képviselőtársaim! A Házszabály értelmében a határozathozatal előtt képviselőcsoportonként legfeljebb egy felszólalásra van lehetőség. Kérdezem önöket, kívánnak-e élni ezzel a lehetőséggel. (Senki sem jelentkezik.) Nem kívánnak.
Tisztelt Képviselőtársaim! Most döntéshozatalunk következik. Felhívom a képviselőtársaim figyelmét, hogy a Házszabály rendelkezése értelmében a jelen lévő képviselők négyötödének igen szavazata szükséges a Házszabálytól való eltéréshez.
Kérdezem tehát a tisztelt Országgyűlést, hogy a T/12678/12. számú javaslatnak megfelelően eltérnek-e a Házszabálytól. Kérem, hogy most szavazzanak a minősített többség általam már jelzett szabályai szerint! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 175 igen szavazattal, 96 nem ellenében, tartózkodás nélkül el… - nem fogadta el a Házszabálytól történő eltérést. A megszokás, képviselőtársaim, mit tesz!

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť