DR. GARAI ISTVÁN LEVENTE

Full text search

DR. GARAI ISTVÁN LEVENTE
DR. GARAI ISTVÁN LEVENTE (MSZP): Tisztelt Elnök Úr! Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! Az elmúlt hónapokban számos kedvező döntés született Juhász Ferenc miniszter úr, illetve a kormány részéről is, melynek következtében Kiskunfélegyháza városa több volt honvédségi ingatlant a tulajdonába visszakapott, amiért, úgy érzem, köszönetet kell mondjak mind a két politikai szereplőnek és a döntés előkészítőinek.
Ezeken a visszakapott tulajdonokon különböző gazdasági, wellness-, kulturális és sportberuházásokat kívánunk megvalósítani, előrehozott tárgyalásaink vannak, amik nyilvánvalóan mindannyiunk érdekét szolgálják majd Kiskunfélegyházán és annak vonzáskörzetében.
Jelen pillanatban két olyan ingatlan sorsa járja be a jogszabályok megszabta utat, szintén visszaigénylés szempontjából, melyekről Juhász Ferenc miniszter úr már lemondott. Az egyik egy gazdasági célokat szolgáló ingatlan, a másik pedig egy helyőrségi művelődési otthon, mely a későbbiekben közösségi kulturális szolgáltató centrum kialakítására adna lehetőséget, számos civil szerveződés, egyesület számára otthont adva, többek közt például a Petőfi Sándor Helyőrségi Nyugállományúak Klubja számára.
Bármiféle terv realizálásának, tőkeforrások bevonásának viszont alapvető feltétele a tulajdonviszonyok teljes normalizálása, tisztázása. És úgy érezzük, azt szeretnénk, ha az a folyamat, amelyet végül is jóindulat övez, de mondjuk nemcsak a kiskunfélegyházi önkormányzatot érinti, hanem szerintem több tucat önkormányzatot Magyarországon, a jogszabályok adta lehetőségeken belül, az ésszerűség határain belül felgyorsítható lehetne.
Azt kérdezem, hogy ez lehetséges-e az elkövetkezendő hetekben, hónapokban. Illetve kérdésem bizonyos értelemben költői kérdés is, mert ezt szeretném elérni ezen kérdés feltevésével.
Köszönöm szépen, hogy meghallgattak. (Taps a kormányzó pártok padsoraiból. - Közbeszólás a Fidesz padsoraiból: Jó kérdés volt!)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť