DR. KATONA TAMÁS

Full text search

DR. KATONA TAMÁS
DR. KATONA TAMÁS pénzügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Igen tisztelt Képviselő Úr! A kormány több alkalommal döntött valóban felesleges állami tulajdonú ingatlanok önkormányzati tulajdonba adásáról, melynek eredményeként több száz ingatlan került ingyenesen helyi önkormányzatok tulajdonába.
Az ingyenes ingatlanjuttatásból Kiskunfélegyháza város önkormányzata is részesült: számos, korábban honvédségi célokat szolgáló ingatlant kapott térítésmentesen tulajdonba. A kormány legutóbbi, tavaly decemberi döntése alapján a kiskunfélegyházi önkormányzat öt ingatlan, köztük a volt Bem József laktanya tulajdonjogát szerezte meg ingyenesen. Az öt ingatlan összes alapterülete meghaladja a 29 hektárt, összesített bruttó nyilvántartási értéke eléri a félmilliárd forintot.
A képviselő úr által kérdezett kiskunfélegyházi volt helyőrségi klub ingatlana jelenleg is a HM vagyonkezelésében van. A HM novemberben valóban egyetértését adta a helyőrségi klubnak ingyenesen önkormányzati tulajdonba adásához. Ez az ingyenes önkormányzati tulajdonba adás az államháztartási törvény szerint január 1-jétől valamelyest megváltozott, hozzáteszem, hogy ez az önkormányzatok számára kedvezőbbé vált.
A jogszabályi változásoknak megfelelően a Kincstári Vagyoni Igazgatóság az önkormányzati igénylések eljárási rendjét átdolgozta és pontosította, így az új eljárási rend szerint - a KVI közleményeként - megjelent az Önkormányzatok Közlönyének első számában a felhívás. Így a városi önkormányzat a hivatkozott eljárási rend szerinti formában és tartalommal benyújthatja a helyőrségi klubra vonatkozó igényét a KVI illetékes regionális kirendeltségéhez. Ezt követően a KVI megvizsgálja azt, hogy az igénylés megfelel-e a jogszabályokban foglaltak és az eljárási rend szerinti feltételeknek, és amennyiben megfelel, akkor nincs akadálya annak, hogy a helyőrségi klub a város önkormányzatának (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret lejártát.) tulajdonába kerüljön.
Köszönöm szépen a figyelmet. (Taps a kormányzó pártok padsoraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť