ELNÖK (Harrach Péter)

Full text search

ELNÖK (Harrach Péter)
ELNÖK (Harrach Péter): Soron következik a köztisztviselők jogállásáról szóló 1992. évi XXIII. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat záróvitája és zárószavazása. Keller László és más képviselők önálló indítványát T/15821. számon, az egységes javaslatot pedig T/15821/10. számon kapták kézhez. Mivel az egységes javaslathoz módosító javaslatok érkeztek, záróvitára is sor kerül. Az ajánlás 2. és 3. pontjaiban szereplő indítványok azonban az alkotmányügyi bizottság döntése alapján nem felelnek meg a Házszabály rendelkezéseinek, így ezekre nem nyílik meg a vita, és szavazni sem lehet róluk.
Megnyitom tehát a záróvitát a T/15821/13. számú ajánlás 1. pontjára. Kérdezem, kíván-e valaki 5 perces időkeretben felszólalni. (Nincs jelzés.) Nem látok jelentkezőt, a záróvitát lezárom. Kérdezem Keller László képviselő urat, kíván-e szólni. (Nincs jelzés.) Még egyszer kérdezem Keller Lászlót, kíván-e szólni. (Keller László: Nem.) Nem kíván.
Tisztelt Országgyűlés! A módosító javaslatról határozunk. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e az alkotmányügyi bizottság módosító javaslatát az ajánlás 1. pontja alapján. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 187 igen szavazattal, 145 nem ellenében, tartózkodás nélkül elfogadta.
Most a zárószavazás következik. A döntéshozatal előtt megkérdezem, a kormány álláspontját kívánja-e valaki ismertetni. (Nincs ilyen jelzés.) Nincs jelentkező.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a T/15821. számú törvényjavaslatot az egységes javaslat imént módosított szövege szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a törvényjavaslatot 317 igen szavazattal, 10 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett elfogadta.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť