DR. CSAPODY MIKLÓS

Full text search

DR. CSAPODY MIKLÓS
DR. CSAPODY MIKLÓS (MDF): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Miniszter Úr! A Magyar Demokrata Fórum biztosan, de szerintem mások is csak azt látják, hogy nincs eredmény. Nincs eredmény, nem történnek olyan intézkedések, vagy ha történnek, akkor ezeknek nincsen olyan eredménye, amely elrettentő erővel, visszatartó hatással lehetne a hasonló atrocitások elkerülésére.
Most összesűrűsödtek ezek a kérdések, és éppen ezért kell azt megkérdeznünk, hogy - amire a miniszter úr utalt - mik a lehetőségek határai. Ezeket a válaszában részben érintette, úgymint a bilaterális kapcsolatokat magyar részről, illetve mint az Európai Unió különféle tényfeltáró és egyéb miniszteri értekezletei tekintetében. Mindezt elmondhatjuk a választóknak, elmondhatjuk a vajdasági magyaroknak, aminek a vajdasági magyarok feltehetően nagyon örülnek - de azt fogják mondani, hogy nincs eredmény.
A miniszter úr azt mondta, a Magyar Köztársaság akarja és képes is elérni, hogy hasonló atrocitások a jövőben ne történjenek. Ezen a jó reménységen kívül semmi egyebünk nincs, ezért az MDF részéről nagyobb aktivitást és határozottabb kiállást szeretnénk kérni és várni a kormánytól a vajdasági magyarok ügyében is.
Köszönöm szépen, elnök úr. (Taps az ellenzék padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť