DR. SOMOGYI FERENC

Full text search

DR. SOMOGYI FERENC
DR. SOMOGYI FERENC külügyminiszter: Tisztelt Képviselő Úr! Az előbbi gondolat folytatásaként és részben az ön felvetésére reagálva szeretném említeni a legutóbbi időszak fejleményeit, amikor a miniszterelnök úr látogatása során minden tanácskozáson felvetette, mennyire elfogadhatatlannak tartjuk ezeket a jelenségeket. Jelezte, hogy az Európai Unió tagjaként Szerbia-Montenegró EU-integrációs felkészülésének, a kritériumok teljesítésének egyik pontjaként értelmezzük ezeknek az incidenseknek a megállítását és az illetékes hatóságok határozott fellépését. Úgy gondoljuk, hogy a vajdasági magyarsággal együttműködve, velük konzultálva és egyeztetve kell a már előbb említett nemzetközi fórumokon fellépnünk, ezzel is elősegítve ennek a folyamatnak a lezárását.
Ami pedig a kérdést illeti: az egyik konkrét módja a toleranciatáborok szervezése, az egymás jobb megismerése és a tolerancia erősítése lehet ebben a sajnos nagyon hosszú ideig tartó folyamatban.
Köszönöm. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť