DR. KOVÁCS LÁSZLÓ

Full text search

DR. KOVÁCS LÁSZLÓ
DR. KOVÁCS LÁSZLÓ, az alkotmány- és igazságügyi bizottság előadója: Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Országgyűlés! Az alkotmányügyi bizottság a mai ülésnapon megtárgyalta a törvényjavaslatot, és általános vitára alkalmasnak tartotta.
A bizottság kormánypárti és ellenzéki tagjai között egyetértés alakult ki a törvény szabályozási célját tekintve. Ezzel együtt meg kell jegyeznem, hogy a kormánypárti képviselők nemcsak a törvényalkotás célját, hanem a törvényjavaslatban meghatározott eszközrendszert is alkalmasnak tartották arra, hogy a fantomizálódott cégekkel, illetőleg volt tulajdonosaival szemben megfelelő jogi kényszerintézkedés alkalmazására lehessen sort keríteni abban az esetben, ha rosszhiszemű vagyoni átruházás megállapítható egy polgári peres eljárásban.
Ezzel nem igazából értettek egyet a bizottság ellenzéki képviselői, akik általam nem részletezendő módosító indítványaikban kívánják majd jogi aggályaikat kifejezni, és ezt a parlament elé terjeszteni.
Összességében azonban ez nem változtatja meg azt a bizottsági véleményt, hogy a szabályozni kívánt cél mindenféleképpen fontos, a szabályozni kívánt cél megfelelő eszközrendszer alkalmazását teszi lehetővé, és ez a törvénytervezet alkalmas arra, hogy ennek parlamenti tárgyalása, annak általános és részletes vitája során megfelelő módját tudjuk annak keríteni, hogy a fantomizálódott cégek volt tulajdonosai, akik eljárásuk során rosszhiszeműen jártak el, illetőleg rosszhiszemű magatartást tanúsítottak, megfelelő jogi szankciókkal nézzenek szembe eljárásuk eredményeképpen.
Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť