DR. RÉPÁSSY RÓBERT

Full text search

DR. RÉPÁSSY RÓBERT
DR. RÉPÁSSY RÓBERT (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök asszony. Igazából az Élő Norbert képviselőtársam által elmondottakra szeretnék reagálni. Én ezt egy jó megoldásnak tartom, amiről ön beszél. Lehet, hogy egy ilyen módosító indítványt kellene elkészíteni, mert valóban az az egy megoldás lehet, ha a hitelezők még abban az időpontban értesülnek a cégen belüli tulajdonosváltozásról, amikor még képesek egyáltalán fellépni az adósság behajtása érdekében. Az a megoldás, hogy utólag, mondjuk, öt évvel később rekonstruálják azt a helyzetet, hogy mi volt az üzletrész eladásakor, nem is nagyon szolgálja a hitelezők érdekét, vagy nem nagyon fogja a hitelezők pénzhez jutását segíteni. Az, amit ön mondott, hogy kifejezetten, közvetlenül értesíteni kell őket erről, vagy valamilyen hirdetmény formájában kell esetleg az üzletrész eladásáról tájékoztatni a gazdasági életet, ez lehet egy jó megoldás.
Azért azt hozzáteszem, hogy tulajdonképpen egy üzletrész-átruházás ma is nyilvános körülmények között, a cégnyilvánosság körülményei között zajlik, hiszen ez a cégbíróságon megjelenik. Tehát azok a hitelezők, beleértve egyébként a köztartozások esetén azokat az állami szerveket, akikkel szemben köztartozása áll fenn a cégnek, tehát azok a hitelezők, akik nem böngészik az adósok cégnyilvántartási adatait, rosszul járnak.
(20.50)
Mondjuk, egy állami szervtől, például az APEH-től vagy a tb-től is elvárható lenne, hogy ezt rendszeresen kísérje figyelemmel. Ha neki vannak például nagy adósai, akkor ne engedjék azt, hogy csak két vagy három év múlva derüljön fény arra, hogy milyen köztartozásai vannak ennek a cégnek. Tehát van itt azért némi tennivalója egyébként az állami szférának is, mert azért valljuk be őszintén, ez az egész cégfantomizálási probléma nem lenne előttünk, ha csak magántartozásokról lenne szó. Nyilvánvalóan azért van itt előttünk, mert köztartozásokról van szó, a köztartozásokat pedig állami szervek hajtják be, állami szervek foglalkoznak ezzel. Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť