DR. DOBÓ LÁSZLÓ

Full text search

DR. DOBÓ LÁSZLÓ
DR. DOBÓ LÁSZLÓ (Fidesz): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Hallgatva ezt a vitát úgy gondolom, bár senki nem szorul megvédésre, itt a szocialista álláspont meglehetősen elrugaszkodik a valóságtól. Én is azt gondolom, ha valami a tényszerűséghez közelít, akkor azt el kell ismerni.
Göndör István Képviselő Úr! A felelőtlenség valójában abból fakad, hogy önök tényleg akkor módosítják a költségvetést, amikor akarják, többek között átcsoportosítással. Ezt bizonyára ön sem fogja cáfolni, hiszen ez napi gyakorlat egyébként a minisztériumok részéről; arról nem beszélve, talán nem tagadja le, hogy száz tyúklépésre készül az ön kormánya, amit ebben a hónapban be is kívánnak nyújtani, illetve a következő hónapban a parlament elé vinni. Mi ez, ha nem költségvetés-módosítás?
Az, tisztelt képviselő úr, hogy este fél tizenegy van, semmiképpen sem jogosítja fel sem önt, sem pedig a kormányát, hogy a valós tényeket megcáfolja. Ha pedig valaki azt kéri, hogy tisztességesen egy önkormányzat többletvállalását, az állampolgárok többletvállalását kívánja feltüntetni, az semmiféleképpen sem egy olyan igény, amelyet nem lehet méltányolni, hiszen az emberek alkotják magát az önkormányzatot, az ő hozzájárulásuk, az ő adóforintjaik tudnak bármilyenfajta beruházást megteremteni. És igen, az tiszteletreméltó dolog, ha többet vállalnak, mint amennyit önök ígértek, mert sajnos a források - hála az önök áldásos tevékenységének - igencsak beszűkültek. Ezt inkább támogatni, elfogadni és tiszteletre méltó dolognak kellene tartani, mint este fél tizenegykor ebben vitát nyitni, és értelmetlen vitákba belemenni.
Köszönöm a szót.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť