DR. PAP JÁNOS

Full text search

DR. PAP JÁNOS
DR. PAP JÁNOS (Fidesz): Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Államtitkár Úr! Megmondom önnek őszintén, az általános vitában nagyon szimpatikus volt, hogy ön vitába szállt velünk, illetve próbáltunk közös nevezőre jutni. Nos, tisztelt államtitkár úr, négy olyan módosító indítványról szeretnék beszélni, amelyekről mint környezetvédelmi bizottsági tagnak kötelességem beszélni. Kötelességem beszélni azért is, mert a képviselőtársaim által beadott módosító indítványok olyan ponthoz kerültek benyújtásra, amelyek nagyon lényeges kérdést kezelnek. Az általános vitában beszéltünk is egyébként erről, a 65. és 66., illetve a 74. és 75. pontokról van szó, igen tisztelt államtitkár úr, ezek azok a fejezetek, illetve címek, amelyek a vízgazdálkodásról szólnak.
Ezek megfelelnek mindenféle Házszabálynak és mindenféle módosításnak, tudniillik létező, támogatandó címek. Csak mérhetetlenül kis összeggel kívánják önök ezt a problémát megoldani. A két terület Kazár, illetve Mátranovák, és Becsó Zsolt képviselőtársam nyújtotta be ezeket a módosító indítványokat. Államtitkár úr, a környezetvédelmi bizottság nem véletlenül támogatta ezeket az indítványokat. Ha valahol nagyon sokat tudunk segíteni, azok bizony ezek a bizonyos belterületi vízrendezések, illetve vízelvezetések, a belvíz elleni megelőző intézkedések, ha úgy tetszik.
Minden későbbi beruházás, minden későbbi nagy összegű ráfordítás semmibe veszhet, ha ezeket a munkákat nem végezzük el. Azt gondolom, hogy a legutóbbi katasztrófa közeli helyzet, vagy katasztrofális helyzet megelőzhető lett volna. Egyébként ez csak jogszabály kérdése, persze, aki távol van, annak nem tűnik katasztrófának, de akinek elvitte a házát, annak egyértelműen katasztrófa, annak száz százalékig katasztrófa. Nos, igen tisztelt államtitkár úr, ha valamit meg lehet előzni, és jól meg lehet előzni, akkor ezt ezekkel a módosító indítványokkal, illetve ezekkel a támogatásokkal meg lehet előzni.
Tisztelettel arra kérem önt, a környezetvédelmi bizottság teljes mellszélességgel támogatja önt abban, hogy ezeket a címeket, és azt is, amit Koncz képviselőtársam az előbb elmondott, megfelelő súllyal képviselje, és a kormányát győzze meg arról, hogy bizony ezek fontos és támogatandó címek.
Köszönöm szépen, elnök úr.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť