DR. PAP JÁNOS

Full text search

DR. PAP JÁNOS
DR. PAP JÁNOS (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Múltkor Göndör képviselőtársam a gombok mellé nyúlt, most pedig azt gondolom, a törvénymódosításról alkotott nézetét nagyon rosszul hozta ide, illetve nagyon nem fér össze a demokráciával az a nézet, amelyet ön mondott, igen tisztelt képviselőtársam.
Hadd mondjak önnek egy példát. Nézze meg a tavalyi év elszámolását, a Szigetköz vonatkozásában hány millió forintot szavazott meg a parlament, és nézze meg, hogy később ebből mennyi realizálódott. Tessék mondani, visszahozták-e a költségvetési törvényt ide, a parlamentbe?! Kértek-e rá felhatalmazást, hogy ezeket a pénzeket elvonják? Nem kértek, igen tisztelt képviselőtársam! Ha figyelt, akkor én azt mondtam, a parlamentnek módjában van, lehetősége van arra, hogy módosítsa a törvényeket és átcsoportosítson. Nem azt mondtam, hogy a kormány tegye meg, hanem a parlament.
Igen tisztelt Képviselőtársam! Ön egy fokkal lejjebb helyezte, tetejében a demokráciával ellentmondásos helyre helyezte az egész módosítást. Persze, nyilvánvaló, ön ezt a késői órára fogja, de ezt most sikerült önnek egy ilyen mellényúlással megoldani.
Nem olyan nagy baj, mint ahogyan az sem nagy baj, igen tisztelt képviselőtársam, hogy ön azt mondja, Zalaegerszeg esetében örülni kell. Igen tisztelt Képviselőtársam! A zalaegerszegi vonalat hadd vigyem eggyel tovább: Mosonmagyaróváron azért vagyunk szomorúak, mert Mosonmagyaróváron hét éven keresztül a Horn-kormány, és még sorolhatnám, milyen kormány volt, amely nem ismerte el a kórház-rekonstrukciót. Igen tisztelt Képviselőtársam! Az Orbán-kormány elismerte a rekonstrukciót, és két ütemben kívánta megvalósítani, egy 2 milliárdos ütemmel. Önök most teljesen logikátlanul megszakítják ezt az ütemet. Ha valamiért küzd az ember, akkor ezért küzd.
Igen tisztelt Képviselőtársam! Ha valamit nem kezdünk el, annál egy rosszabb van: ha elkezdjük és félbehagyjuk. Mosonmagyaróvár esetében ez volt. Biztos vagyok benne, igen tisztelt képviselőtársam, ha önök elkezdik Zalaegerszeg vonatkozásában ezt a felújítást, és jön az Orbán-kormány - mert az életnek van természetes menete, mint ahogyan jön -, akkor az első leszek, aki feláll, és azt mondom, hogy igen tisztelt képviselőtársam, minden megkezdett rekonstrukciónál az a logikus, ha azt nem szakítjuk meg, hanem folytatjuk, kezdhette bárki is, mert így logikus.
Köszönöm szépen. (Taps az ellenzék padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť