GÖNDÖR ISTVÁN

Full text search

GÖNDÖR ISTVÁN
GÖNDÖR ISTVÁN (MSZP): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Amikor Nagy Kálmán képviselő úr hozzászólására reagálva megnyomtam a gombot, akkor még azt gondoltam, hogy azt fogom mondani, hogy köszönöm szépen képviselő úr elismerő szavait, mert most legalább végre hozzányúlunk a Zala Megyei Kórházhoz. Nem úgy, mint az előző négy évben, amikor végig sikertelenül próbáltuk ezt tenni.
Szeretném megnyugtatni a képviselő urat, hogy ez a program az én ismereteim szerint az első forinttól az utolsóig egyeztetve van a megyei kórházzal is. Egy nagyon hosszú előkészítő munka eredménye, hogy sikerült ezt a programot így összeállítani, mert ez eredendően egy többmilliárdos program lett volna. Én itt inkább köszönetet mondok a kórház vezetésének is, aki közreműködött abban, hogy ezt a programot úgy átdolgozzák, hogy ebbe beleférjen.
Itt már áttérek, és így van szerencsém Pap képviselő úr hozzászólására is reagálni. Képviselő úr, önök is tudják mind a ketten, hogy a költségvetésben határoztuk meg azt a lehetőséget, ami a címzett és céltámogatásra rendelkezésre áll. Tehát amikor valaki arról dönt, hogy itt új tételeket kellene beemelni, akkor arról is kellene dönteni, hogy helyette melyiket változtassuk meg, mert a keret nem növelhető, azt ma nem tudjuk megtenni, mert azt eldöntöttük a múlt év végén. Tehát minden körülmények között az egyensúly is a mi felelősségünk, együtt kell őrködni ezen. Tudom, önöknek erre az a válaszuk, hogy a kormánypártok feladata az egyensúlymegőrzés. (Dr. Horváth János: Így van.) Mi ezt meg is tesszük, csak akkor meg tisztelettel kérem az önök megértését, hogy azok az indítványok, amelyek tényleg a Házszabály szerint nem köthetők, azok házszabályszerűtlenek.
Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť