JAUERNIK ISTVÁN

Full text search

JAUERNIK ISTVÁN
JAUERNIK ISTVÁN (MSZP): Elnök úr, köszönöm a szót. Tisztelt Ház! Képviselő Úr! Pap képviselő úr kérdezte, hogy az önkormányzati bizottság milyen ismérvek alapján állapította meg bizonyos módosítókról azt, hogy azok nem megfelelők, és arról nem lehet tárgyalni. Képviselő úr, a Házszabály 95. §-a mondja azt, hogy az első helyen kijelölt bizottságnak milyen szempontokból kell megvizsgálni a módosító javaslatokat. Az (1) bekezdés mondja azt, hogy vizsgálni kell, hogy az alkotmánnyal összhangban van-e a módosító indítvány, illetve más törvényekkel és a törvényen belül más paragrafusokkal megvan-e az összhang.
Ezt vizsgálva azt kell megállapítani, hogy az 1992. évi LXXXIX. törvénnyel, amely a cél- és címzett támogatások alaptörvénye, nincs összhangban. Ennek is a 3. § (1) bekezdésével, amely azt mondja, hogy az önkormányzatnak minden év december 15-éig - a választás évében a következő év január 12-éig, ha jól emlékszem, ebben nem vagyok teljesen biztos, tehát a választás évét külön szabályozza - kell benyújtania az engedélyes terveket a Belügyminisztériumhoz. Nem javasolható támogatásra az a beruházás, amely önkormányzat nem nyújtotta be december 15-éig a kérelmet. Az utolsó mondata ennek a 3. § (1) bekezdésnek az, hogy ez a határidő jogvesztő. Nos, ezek az önkormányzatok, amelyek esetében az önkormányzati bizottság megállapította, hogy nem lehet róla a részletes vitát lefolytatni és nem lehet róla szavazni, nem nyújtották be december 15-éig a támogatási kérelmüket. Ezért volt kénytelen az önkormányzati bizottság ezt a határozatot hozni. Köszönöm szépen.
(22.30)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť