ELNÖK (dr. Deutsch Tamás)

Full text search

ELNÖK (dr. Deutsch Tamás)
ELNÖK (dr. Deutsch Tamás): Tisztelt Országgyűlés! Soron következik a magyar állampolgárságról szóló 1993. évi LV. törvény módosításáról és a külföldiek beutazásáról és tartózkodásáról szóló 2001. évi XXXIX. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat módosító javaslatainak határozathozatala. Az előterjesztést T/15818. számon, a bizottságok ajánlásait pedig T/15818/12. és 13. számokon kapták kézhez. Emlékeztetem önöket, hogy az előterjesztői zárszó a részletes vita lezárását követően már elhangzott.
Tisztelt Országgyűlés! Most a határozathozatalok következnek. Előtte felhívom a figyelmüket, hogy a törvényjavaslat és a módosító javaslatok elfogadásához a jelen lévő országgyűlési képviselők kétharmadának igen szavazata szükséges. Bejelentem, hogy az előterjesztő az alapajánlás 3. és 4. pontját támogatja.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a támogatott javaslatokat. Kérem, szavazzanak a minősített többség szabályai szerint! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a támogatott javaslatokat 336 igen szavazattal, 1 nem ellenében, tartózkodás nélkül elfogadta.
Most a további módosító javaslatokról határozatunk. Az ajánlás 1. pontjában Körömi Attila az 1. §-ban az állampolgársági törvény 4. § (3) bekezdésének elhagyását és új rendelkezésekkel történő kiegészítését javasolja. Ezekben a magyar állampolgárság fennállásának, továbbá visszaszerzésének feltételeit írja elő. A javaslat összefügg az 5. ponttal, így ezekről együtt döntünk. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 21 igen szavazattal, 182 nem ellenében, 128 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A kiegészítő ajánlás 1. pontjában Lezsák Sándor az 1. §-ban a törvény 4. § (3) bekezdésének kiegészítését javasolja azzal, hogy folyamatosan érvényben lévőnek kell tekinteni azoknak a magyar állampolgárságát, akik nyilatkozattal igazolják, hogy őket attól 1948. április 1-je után fosztották meg. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 23 igen szavazattal, 183 nem ellenében, 127 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az ajánlás 2., valamint a kiegészítő ajánlás 2. pontjában Tatai-Tóth András a 2. §-ban a törvény 4/A. § (2) bekezdés b) pontjában az állampolgársági vizsga letétele alóli mentesülés egyik szabályát alternatív módon változtatja meg.
Először a kiegészítő ajánlás 2. pontjáról döntünk. A bizottságok nem támogatják. (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 15 igen szavazattal, 319 nem ellenében, tartózkodás nélkül nem fogadta el.
Most az ajánlás 2. pontját teszem fel szavazásra, szintén Tatai-Tóth András javaslata szerint. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 16 igen szavazattal, 316 nem ellenében, 4 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Tisztelt Országgyűlés! Határozathozatalunk végére értünk. Megkérdezem, van-e valakinek tudomása olyan módosító javaslatról, amelyről kellett volna, de nem szavazott az Országgyűlés. (Nincs jelentkező.) Jelzést nem látok.
A zárószavazásra a következő ülésünkön kerül sor.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť