GŐGÖS ZOLTÁN

Full text search

GŐGÖS ZOLTÁN
GŐGÖS ZOLTÁN (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Az országgyűlési határozati javaslathoz, amit négy párt képviselői és egy független képviselő közreműködésével készítettünk el, összesen tizennyolc darab módosító javaslat érkezett, amelyből tizenötöt az előterjesztők támogatnak.
Abból a három módosító javaslatból, ami nem került támogatásra, a gazdasági bizottsági módosító javaslattal tartalmilag egyetértenénk, de úgy gondoljuk, hogy jogtechnikailag nem igazán illeszkedik az országgyűlési határozati javaslat szelleméhez, viszont azt kérjük, hogy amikor a belkereskedelmi törvény beterjesztésre kerül, akkor ezt a tárgyú módosító javaslatot vegyük majd figyelembe.
Az egészségügyi bizottság módosító javaslatát tartalmi okok miatt nem támogattuk, mégpedig azért, mert úgy gondoltuk, hogy ha ez az egy módosító javaslat elfogadásra kerül, elvileg az egész országgyűlési határozati javaslatot helyettesítette volna, aminél viszont mi szélesebb körű együttműködést képzelünk el a különböző hatóságok között.
Lengyel Zoltán képviselőtársam módosító javaslatát, ami a határidők szűkítését javasolta, azért nem támogattuk, mert úgy gondoljuk, hogy ha érdemi munkát akarunk ebben a dologban tovább is folytatni, akkor szükség van arra, hogy az eredeti határidőket tartsuk be továbbra is.
Egy olyan támogatott módosító javaslatot külön kiemelnék, amiben szintén négypárti konszenzus született, ami alapján beillesztettük az országgyűlési határozati javaslatba a kistermelői kimérés és értékesítés feltételeit szabályozó kormányzati feladatmeghatározást. Mi azt gondoljuk, ez főleg a vidéken élők és a kistermelők, őstermelők piaci pozícióit javíthatja, amennyiben ez a jogszabály megfelelő módon elkészül.
Én azt kérném a tisztelt Háztól, képviselőtársaimtól, hogy az általunk támogatott módosító javaslatokat támogassák, illetve majd a végszavazásnál ezt a négy párt képviselői és a független képviselő által beterjesztett országgyűlési határozati javaslatot is támogassák.
Köszönöm szépen a figyelmüket. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť