KORÓZS LAJOS

Full text search

KORÓZS LAJOS
KORÓZS LAJOS ifjúsági, családügyi, szociális és esélyegyenlőségi minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Képviselő Úr! A célunk egyértelmű és világos volt: a gyermekek közötti esélyegyenlőséget szeretnénk növelni. Minden egyes intézkedésünk ebbe az irányba hat. Szeretném megnyugtatni képviselő urat, hogy nem szüntetjük meg a 13. havi családi pótlékot, hiszen a 13. havi családi pótlék beépül az egységes családtámogatási rendszerbe. Szeretném megnyugtatni afelől is, hogy nem szüntetjük meg a rendszeres gyermekvédelmi támogatást, hiszen a rendszeres gyermekvédelmi támogatás ugyanígy, mint a 13. havi családi pótlék, beépül az egységes családtámogatási rendszerbe.
Szeretném megnyugtatni továbbá képviselő urat afelől is, hogy a rendszeres gyermekvédelmi támogatáshoz rendelt egyéb támogatási formákat a jövőben is fenn fogjuk tartani. Így minden gyermek számára ingyenes lesz a rászorultsági elv alapján az étkezés, aki eddig a rendszeres gyermekvédelmi támogatáshoz rendelten megkapja. Ugyanígy meg fogja kapni minden egyes gyermek a rászorultsági elv alapján, a rendszeres gyermekvédelmi támogatáshoz rendelten a tankönyvtámogatást. Következésképpen én nem hiszem el, nem is ismerek olyan számsort, amelyikkel azt lehetne bizonyítani, hogy itt bárki is rosszabbul járna a következőkben.
Szeretném arra emlékeztetni képviselőtársamat, hogy nem mi voltunk, akik berekesztették a családi pótlék emelését, önök négy éven keresztül egyetlenegy fillérrel nem emelték a családi pótlékot. Ez volt az egyik dicsőséges intézkedése a Fidesznek. A másik dicsőséges intézkedése éppen a szegény emberek kárára történt, ez volt a méltányossági nyugdíj eltörlése. Tehát önök számtalan olyan intézkedést hoztak, amelyek sújtották éppen a legrászorultabb embereket.
Szeretném megemlíteni azt is, hogy még a problémafelvetés sem igaz, hiszen ha az intézkedéseink törvényi erőre fognak emelkedni, és itt a parlamentben az Országgyűlés lefolytatja a vitát, minden egyes mondatát cáfolni fogjuk, egyrészről. Másrészről pedig: itt lesz szerdán a politikai vitanap, állok elébe, meg tudjuk beszélni, hogy mit tett az elmúlt három évben a Medgyessy-, illetve a Gyurcsány-kormány.
A családtámogatási rendszerre első lépésben közel 20 milliárd forintot, a második lépésben, amelyik a rendkívüli segélyezésre szánt pénzösszegeket fogja jelenteni, további 10 milliárd forintot kívánunk szánni a következő évben. Tehát ez azt jelenti, hogy több mint 30 milliárd forinttal több pénzt szánunk a rendszerbe, nem beszélve arról, hogy az inflációt ezen túlmenően szeretnénk megállapítani. Következésképpen, ha egy rendszerbe több tízmilliárd forinttal több pénzt tesznek, akkor nem lehet azt mondani, hogy az emberek rosszabbul járnak.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť