LÁZÁR MÓZES

Full text search

LÁZÁR MÓZES
LÁZÁR MÓZES (Fidesz): Tisztelt Miniszter Úr! Tisztelt Ház! Általában büszkék vagyunk azon honfitársainkra, akik kiemelkedőt teljesítenek, rekordokat állítanak fel. Vannak azonban olyan esetek, amikor a rekordok felállítása inkább kétes ismertséget eredményez. Nos, ilyen a három éve regnáló MSZP-SZDSZ-kormány páratlan teljesítménye. Több rekordot is magáénak mondhat, hadd soroljak fel egy csokornyit belőlük.
A Gyurcsány-Kuncze-kormány rekordot döntött, és 45 ezer embert tett munkanélkülivé az elmúlt évben. Ezzel csaknem 200 ezer családtag életét tette bizonytalanná. Mindeközben a kormány képviselője cinikusan úgy vélekedett, hogy a munkanélküliség Magyarországon elfogadható szinten van. Sőt, a kormány szóvivője azt mondta, a kormány számára jó jel a munkanélküliség növekedése. Ha ez a jó jel, akkor minek kell történnie ahhoz, hogy már a kormány is elismerje, hogy baj van?
A kormány rekordot döntött akkor is, amikor az elmúlt évek legrosszabb üzletét kötötte meg, a közvagyont nyomott áron elkótyavetyélte. Emlékezzünk arra, hogy a rendkívül sikeres MOL állami tulajdonú részvényeit 6500 forintért adta el a külföldi befektetőknek, és jelenleg ezek a részvények 15 800, illetve 16 ezer forint körül mozognak. Ezen a bizniszen rekordösszeget, 120 milliárd forintot vesztettek az adófizetők. Tudják önök, hogy mekkora pénz ez? Ez kétmillió nyugdíjas havi nyugdíja. Miközben megrövidítette az adófizetőket, kidobtak százmilliárdokat az ablakon egy rossz döntéssel, mást sem hallunk önöktől, mint hogy nincs pénz, nincs pénz.
De a rekordok könyvébe való az is, hogy az MSZP-SZDSZ-kormány 33 adóemelést szavazott meg, és ezáltal rekordösszeget, évente 550 milliárd forintot vesz el a hazai vállalkozóktól, a munkavállalóktól és a nyugdíjasoktól. Mindeközben újabb rekordot állított fel azzal, hogy összesen 657 alkalommal ígérte azt, hogy adót fog csökkenteni.
Végül a kormány rekordnagyságú összeggel adósította el a magyar adófizetőket: 12 458 milliárd forinttal. Ez azt jelenti, hogy minden nyugdíjast, általános iskolást, óvodást és valamennyi munkavállalót kétszáz forint híján 1 millió 246 ezer forint adósság terhel. És az adósságuk minden hónapban fejenként 15 ezer forinttal gyarapszik.
Kérdéseim a következők: mikor látja be végre Gyurcsány Ferenc és Kuncze Gábor kormánya, hogy a munkát terhelő járulékokat és adókat kell jelentősen csökkenteni ahhoz, hogy a vállalkozások majd 300 ezer munkanélkülinek adjanak munkát?
(Az elnöki széket Harrach Péter, az Országgyűlés alelnöke foglalja el.)
Miért nem jár el olyan gondosan a közvagyon eladása során Gyurcsány Ferenc, mint amikor saját vagyonáról azt nyilatkozta, hogy nem válik meg tőle, mert most nem lehet jól eladni? Miért késik már három éve a hatástanulmányokkal alátámasztott kormányzati szintű koncepció, amely kihúzza a kátyúba ragadt magyar gazdaságot?
Tisztelt Miniszter Úr! Várom válaszát. (Taps a Fidesz soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť