NÓGRÁDI ZOLTÁN

Full text search

NÓGRÁDI ZOLTÁN
NÓGRÁDI ZOLTÁN (Fidesz): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Miniszter Úr! Ön az európai ügyeink kapcsán gyakran kér türelmet, gyakran kéri a folyamatok méltányos értékelését. A nemzeti fejlesztési terv készítése kapcsán közös felelősségről beszél, a politikai konszenzus szükségességét emlegeti, és széles társadalmi egyeztetést sürget. Ezzel szemben sajnos azt kell tapasztaljuk, hogy a kormányzat az ezzel kapcsolatos információkat, az Európai Unióval kapcsolatos információkat visszatartja, nem teszi lehetővé a politikai és a gazdasági partnerek számára sem, hogy reálisan tudják értékelni azokat a folyamatokat, amelyek kihatnak mindennapi életünkre, mindennapi működésünkre.
Így nehéz politikai, gazdasági és társadalmi konszenzust teremteni közös felelősséggel viselt európai ügyeink fölött. Hadd mondjak néhány példát! Önök megszüntették - legalábbis nem tették elérhetővé - azt a rendszert, azt az adatbázist, amelyen nyomon követhetnénk az európai uniós források odaítélését. Legutóbb a Pénzügyminisztérium már egy nem létező adatbázisra hivatkozva tagadta meg az információt a képviselőtől. A nagy projekteket úgy választották ki, hogy semmiféle érdemi egyeztetést nem hajtottak végre. Szakértőink semmiféle érdemi anyagot, tájékoztatást nem kapnak az új nemzeti fejlesztési tervvel kapcsolatosan, és már ott tartunk, hogy az írott véleményeinket folyamatosan letagadják, legutóbb egy levelében ezért tett számomra szemrehányó megjegyzést.
S a legmegdöbbentőbb számomra az, tisztelt miniszter úr, hogy legutóbb ön írásbeli kérdésemre megtagadta a választ, visszatartja az információt. Megtagadta azt, hogy a nemzeti fejlesztési tervvel kapcsolatos dokumentumot a politikai egyeztetés keretein belül a rendelkezésünkre bocsássa.
Tisztelt Miniszter Úr! Ezért kérdezem, hogy hogyan értelmezi ön a folyamatos egyeztetést a nemzeti fejlesztési terv kapcsán, amikor nem kapunk információt. Ön adna-e bármikor is politikai szereplőként és szakértőként hozzájárulást bármiféle tervhez, amelyről még semmit nem hallott? Hogyan értelmezi, miniszter úr, a miniszteri kötelezettséget, a miniszteri szolgálatot, amikor kötelessége lenne segíteni bennünket abban, hogy helyesen ítéljük meg a helyzetet, és azáltal tudjunk hozzájárulni a közös felelősséget képező fejlesztési dokumentum elkészítéséhez?
Várom a válaszát. Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť