PETTKÓ ANDRÁS

Full text search

PETTKÓ ANDRÁS
PETTKÓ ANDRÁS (MDF): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Államtitkár Úr! A tisztánlátásunkat és józan ítélőképességünket is könnyen befolyásoló kánikulában számos nagy összegű, állami megbízásra és privatizációs szerződésre kerül pecsét a közeljövőben.
(16.00)
Olyanokra is, amelyeknek szélesebb gazdasági és társadalmi összefüggései ma még elkerülik a széles közvélemény figyelmét. Itt van például az Antenna Hungária privatizációs pályázata. Az AH körüli eredményeket eddig is aggasztó tiltakozás övezte. Az eset nagyon hasonlít az egy éve a TeleDataCast nevű vállalkozás vagyonkimentésre emlékeztető privatizációjára vagy közvetlenül ezt követő fényes közbeszerzési sikereire is. E példa erősen megkérdőjelezte az állam hozzáértését a cég privatizációs ügyletei kapcsán. Kevéssé köztudott, hogy a többségében állami tulajdonú AH évente többmilliárdos állami árbevételre tesz szert a műsorsugárzásból. A 2012-ig garantáltan állami monopólium busás hasznot hoz majd az új tulajdonosnak is.
Mindezek mellett a cég igazi értéke egyedülálló országos távközlési hálózatában van. Éppen ez teszi tökéletesen alkalmassá arra, hogy eséllyel induljon el az egységes digitális rádiótávközlő rendszer szolgáltatói pályázatán. A cég új tulajdonosainak kilétéről csak a privatizációs pályázat lezárulta után tudhatunk meg többet, ám az eddigiek alapján bizonyosra vehető, hogy valós szakmai befektetők helyett spekulatív pénzügyi machinációk áldozatává válhat.
Tisztelt Államtitkár Úr! Mindezek fényében talán csak véletlen egybeesés lenne, hogy a kormány egyszerre írja ki az AH privatizációját és az 50 milliárd összértékű EDR-pályázatot? Kérem, tegye egyértelművé, pályázhat-e az állami EDR-pályázat kivitelezésére a privatizáció alatt álló AH. Komolyan gondolja-e, hogy a kormány hűen őrködik az állami vagyon felett abban az esetben, ha nem tiltja meg egyértelműen és kategorikusan az Antenna Hungária indulását az EDR-pályázaton?
Várom megnyugtató válaszát.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť