PETTKÓ ANDRÁS

Full text search

PETTKÓ ANDRÁS
PETTKÓ ANDRÁS (MDF): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Államtitkár Úr! Magyarországon a netpolgárok és az informatikai cégek fellélegeztek, amikor 2002-ben létrejött az Informatikai és Hírközlési Minisztérium. Sajnos, néhány hónap után kiderült, hogy a tárca nem tudja hatékonyan képviselni az információs társadalom elterjedését. Ez sajnos szomorú, de a mai napig is így van.
A kormány, a jövő-menő miniszterelnökök, a kormányprogramok csak szavakban hangoztatják, hogy a gazdaságfejlesztés egyik fontos eleme az informatikai szektor támogatása. A helyzet egyre romlik, nő a digitális megosztottság. Az IHM és élén a miniszter az első számú szakmai felelős azért, hogy megteremtsék a feltételeket annak érdekében, hogy minél több otthonban és minden munkahelyen használják azt. Olyan valódi támogatási rendszerre van szükség, amelynek eredményeképpen a családok és a vállalkozások képesek lesznek a telekommunikáció eszközét megfizetni amellett, hogy igénybe vehetik az elérhető áron kínált informatikát.
A válaszát nem tudom elfogadni. (Taps az ellenzéki pártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť