SISÁK IMRE JÁNOS

Full text search

SISÁK IMRE JÁNOS
SISÁK IMRE JÁNOS (MDF): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! Kétszer ad, aki gyorsan ad - fogalmaz a régi magyar közmondás. Szerencsés lenne, ha ezt a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Belügyminisztérium is a magáévá tenné. Az elmúlt esztendőben több alkalommal felhívtam a figyelmet, hogy az önkéntes tűzoltó-egyesületek pályázati pénzeszközeinek, valamint a Magyar Tűzoltó Szövetség állami támogatása az intézések gyorsasága tekintetében a csiga mozgására hasonlít.
A Magyar Tűzoltó Szövetség által felterjesztett pályázatokat és a hozzájuk kapcsolódó költségvetést, valamint a szövetség működési támogatását 2004 júliusában hagyta jóvá a Belügyminisztérium. Először 2004. július 21-én utaltak át támogatást. A júliusi jóváhagyást követően kerülhetett sor az önkéntes tűzoltó-egyesületek működését és technikaieszköz-fejlesztését segítő pályázatok kiírására. Oly gyors volt ezen dolgok eldöntése, hogy októberben és novemberben a tűzoltó-egyesületek már pályázati támogatást is kaphattak.
A tűzoltóknál járja egy olyan vicces mondás, hogy olyan tűz még nem volt, amit el nem oltottak volna, vagy magától el nem aludt volna. Ezek szerint a Belügyminisztérium ezen vicces mondás második felét tartja kívánatosnak. De vajon mi a véleményük a kárvallottaknak? Úgy látszik, egy év sem volt elegendő, hogy a rossz gyakorlaton változtasson a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Belügyminisztérium.
Tisztelt Államtitkár Úr! 2005. május 30-át írjuk. A Magyar Tűzoltó Szövetség egyetlen forint működési támogatást nem kapott a Belügyminisztériumtól, az önkéntes tűzoltó-egyesületek pedig folyamatosan telefonjaikkal bombázzák a Magyar Tűzoltó Szövetséget, hogy mi lesz a pályázatok kiírásával. Ezek szerint újra a télbe fordul az időszak, mire kaphatnak támogatást? Kérdezem tehát: mi lesz az önkéntes tűzoltó-egyesületek támogatásával? Mi lesz a Magyar Tűzoltó Szövetség pályázati támogatásával? Várom megtisztelő válaszát.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť