SZITKA PÉTER

Full text search

SZITKA PÉTER
SZITKA PÉTER (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Államtitkár Úr! Tisztelt Ház! Magyarországon a középiskolásoknak és a fiatal felnőtteknek, azaz a 18 és 35 év közöttieknek körülbelül egyharmada, egynegyede találkozott már valamilyen formában illegális kábítószerrel, és nyilvánvalóan ezeknek néhány hányada alkalmi fogyasztó is megfelelő időközönként. A fiatalok is súlyosnak ítélik meg a kábítószer-problémát, hiszen a legújabb ifjúságkutatások is jelzik azt, hogy a fiatalok az egyik legfontosabb társadalmi problémának jelzik a kábítószer-problémát.
A 2000-ben elfogadott nemzeti stratégiánk prevencióval foglalkozó részénél az egyik legfontosabb cél a fiatalok tudásának bővítése, tájékozódásának elősegítése a kábítószerekkel és azoknak veszélyeivel kapcsolatosan, valamint további cél az egészséges, drogmentes életstílus vonzóvá tétele. Természetesen a stratégia megjelöli ezen célok elérésének különböző módozatait, ez az iskolai tájékoztatás, a szabadidő értelmes eltöltése és a média különböző színterei.
(16.30)
Fontos célkitűzés természetesen a családok, szülők, édesanyák, édesapák segítése abban, hogy a drogmentes életre is felkészítsék gyermekeiket.
Mindennek, ami itt elhangzott tőlem, alapja az, hogy pontos, korrekt és közvetlen tájékoztatást kapjanak ezek a szereplők, a társadalom minden szereplője a különböző problémákról, a kábítószerügy mai valós helyzetéről.
Ezért kérdezem államtitkár urat, hogy milyen eszközökkel kívánja a kormányzat elérni, hogy fokozódjék a fiatalok témáról való tudása, a drogokkal kapcsolatos negatív, elutasító attitűdje, hogyan kívánja bevonni a családokat a probléma kezelésébe, illetve hogyan biztosítja az idén a kormány a fiatalok szabadidős tevékenységeken keresztül való elérését.
Előre is köszönöm válaszát.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť