DIÓSSY GÁBOR

Full text search

DIÓSSY GÁBOR
DIÓSSY GÁBOR gazdasági és közlekedési minisztériumi államtitkár: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Ahogy ön is említette, valóban, a külső Bartók Béla út nem tartozik az állami utak közé, tehát a helyi önkormányzat, a XI. kerületi önkormányzat hatáskörébe tartozik. Nem akarom kikerülni a választ. Javaslatot fogok adni, hogyan lehetne a problémát megoldani, de szeretnék arra rámutatni, ahogy az előbbi felszólalásomban is említettem elöljáróban: nem abba az irányba szeretnénk elmenni, hogy egy állam képviselője, egy minisztérium oldjon meg helyi problémákat, hanem a helyi viszonyokat legjobban ismerő, ebben az esetben a helyi önkormányzat tegyen meg mindent, hogy ezt a problémát orvosolja.
A képviselő úr által is említett külső Bartók Béla út a XI. kerületi önkormányzat tulajdonában és üzemeltetésében van. Az önkormányzat dönt tehát annak felújításáról és ütemezéséről, illetve a szükséges források előteremtéséről. Ön említette, hogy ez meg is történt, és az önkormányzat szeretné is, hogy ez megtörténjék. Az átépítésben érintett közművállalatok tekintetében pedig valóban a Fővárosi Önkormányzat gyakorolja a tulajdonosi jogosítványokat, így tehát azok gazdálkodásába a kormánynak nincs beleszólási lehetősége.
De! A 2005. évi költségvetési törvény helyi önkormányzatok támogatása című fejezetén belül két pályázati lehetőséget is teremtett az önkormányzati utak felújításához.
(17.20)
Az önkormányzatok saját forrásainak kiegészítésére az úgynevezett 1 plusz 1 forintos pályázati rendszer keretén belül 7,4 milliárd forint áll rendelkezésre, a támogatási igényeket a regionális fejlesztési tanácsok útján lehet benyújtani. Így lehetőség nyílik arra, hogy a külső Bartók Béla út felújítására is pályázzanak támogatásért.
A másik lehetőség pedig a szilárd burkolatú önkormányzati belterületi közutak burkolatfelújításának támogatása 10 milliárd forintos kerettel. A 2005. évi felhasználási szabályokat a 2005. február 15-én megjelent kormányrendelet szabályozza.
Javaslom, képviselő úr, hogy a XI. kerületi önkormányzat éljen ezzel a pályázati lehetőséggel.
Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť