DR. CSAPODY MIKLÓS

Full text search

DR. CSAPODY MIKLÓS
DR. CSAPODY MIKLÓS (MDF): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Egyszerű fölvetéseknél és találós kérdéseknél azt szokták mondani, hogy a kérdésben már benne van a válasz. Az én kérdésemben azonban sajnos csak a probléma van benne, az a helyzet, amelynek rendezésében, lévén szó egy nagyon fontos budapesti közlekedési kérdésről, Budapest egyik legforgalmasabb főútvonaláról, államtitkár úron keresztül a minisztérium közbenjárását kell kérnem.
A külső Bartók Béla út ugyanis évek óta olyan állapotban van, mint egy egykori szovjet, távol-keleti tagköztársaság fővárosának a főutcája. Nem az a tragikus, hogy a járművek épségének kockáztatása nélkül csakis a villamossíneken, azokra állva lehet rajta végigmenni, ami szabálytalan, hanem a legnagyobb nehézséget régóta az okozza, hogy a tengelytörő úttest mintegy lekapcsolja Budapestről a vasúti híd utáni szakasz környékén lakókat, akik az ott uralkodó állapotokat tekintve egy távoli, sorsára hagyott úthálózatú agglomerációban érezhetik magukat. A XI. kerületnek voltaképpen ez a mégis központi része így lesz szinte mára alvóváros.
A helyzet nem a mi önkormányzatunkon áll, illetve nem rajtunk bukott meg eddig. A kerületi vezetés a szükséges egyeztetéseket lefolytatta, a terveket elkészítette. Most arra vár mindenki, nemcsak az ott lakók, hanem mindenki, aki az úton áthaladni kényszerül, hogy az úgynevezett faltól falig történő átépítésben érintett közművállalatok megkaphassák a szükséges forrásokat, aztán pedig az engedélyeket, és ami ezzel jár - de bárcsak már ott tartanánk! Addig azonban a külső Bartók Béla út Budapest másik nagy gödre, csak éppen nem gödör formájú, hanem út formájú.
Kérdezem tehát államtitkár urat, mikor és mit tud elérni a kormány a fővárosnál ebben az ügyben. Mert a kormány a fővárosnak is kormánya, tekintve, hogy Budapest is Magyarország része.
Kérem a minisztérium segítségét, és figyelemmel várom államtitkár úr válaszát.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť